2016-12-01 10:55:00
Škoda Kodiaq
Škoda Kodiaq
Zdroj: Škoda auto

Škoda Kodiaq získala prestížne ocenenie Magazínu Top Gear

Britský automobilový magazín ocenil model Škoda Kodiaa titulom najlepší automobil pre veľké rodiny.

Prvé veľké SUV českej automobilky presvedčilo porotu svojou vysokou flexibilitou pri každodennom využití, vynikajúcim pomerom ceny a výkonu a emocionálnym dizajnom. Vo februári 2017 dorazí Škoda Kodiaq k prvým zákazníkom.

„Poslaním modelu Škoda Kodiaq je zabrániť každodennému stresu,“ tak znie hodnotenie
odborníkov. „To je to, o čo pri jeho všestrannosti beží. Rodiny si nemusia robiť starosti, či vozidlo zvládne úlohy, ktoré sa v rodinnom živote vyskytnú: či už ide o nakladanie vecí a prepravu osôb, schopnosť ťahať ťažké prívesy, alebo priechodnosť ľahkým terénom, ale aj jazdu na klzkých cestách – Škoda Kodiaq spĺňa všetky požiadavky.

„S až siedmich miestami na sedenie, 24 asistenčnými systémami, viac ako 30 Simply Clever riešeniami, maximálnou hmotnosťou prívesu až 2,5 tony a najväčším batožinovým priestorom vo svojej triede, Škoda Kodiaq pri voľbe najlepšieho vozidla pre veľké rodiny jasne presvedčila. Popri vysokej flexibilite v každodennej prevádzke najnovší model českej automobilky zaujal aj svojim vynikajúcim pomerom ceny a výkonu. Ďalším plusom v hodnotení poroty je emocionálny dizajn tohto SUV. S modelom Škoda Kodiaq prenáša značka svoje výrazné tvaroslovia prvýkrát do segmentu SUV. Charakteristická je pre neho markantná súhra elegantných línií, športových kontúr a celkovej robustnosti, ktoré symbolizujúc ochranu a silu.

Zdroj: Jozef Vydra

Najnovší model na trh vstúpi začiatkom roku 2017 so všetkými prednosťami značky. Typická pre vozidlá značky Škoda je predovšetkým ponuka priestoru: pri dĺžke 4,70 metra,
šírke 1,88 metra a rázvore 2,79 metra vytvorili vývojári značky maximálnu ponuku miesta. Variabilne možno reagovať na najrôznejšie požiadavky na usporiadanie sedadiel a kapacitu batožinového priestoru, oi. aj pomocou pozdĺžne posuvných sedadiel s meniteľným sklonom operadla. Škoda Kodiaq okrem toho boduje aj svojou praktickou inteligenciou a radom užitočných Simply Clever riešení a inovatívnymi technológiami, ktoré sú bežné v autách vyšších tried. S prvým veľkým SUV začala značka ŠKODA svoju široko poňatú SUV-ofenzívu.

Jozef Vydra
ZDROJ: Škoda auto

Komentáre k článku


Stream naživo