2014-10-01 10:55:00
Citroen C1 Urban Ride
Citroen C1 Urban Ride
Zdroj: Citroen

Citroen chystá do Paríža konkurenta pre Opel Adam Rocks menom C1 Urban Ride

Blížiaci autosalón v Paríži bude motoristická udalosť jesene a každá automobilka sa pokúša predviesť sa v najlepšom svetle.

Do balíčka s názvom Citroen sa pripojí aj ultra malý crossover C1 Urban Ride. Model C1 vyrába Citroen v spolupráci s Peugeotom a Tyotou. Dôvodom pre takúto priam euro-ázijskú spoluprácu je znižovanie nákladov. Z takého malého auta značka veľa nezarobí a robiť auto len preto, aby si mohli odškrtnúť fajočku v segmente je absurdné.

Náklady sú znížené, trojčence zaujali, no Citroen chce ísť ešte ďalej. S úmyslom rozšíriť ponuku v okrajovom segmente A urobil z C1-tky autíčko s drsnejším imidžom naznačujúcim, že sa nezľakne ani poľnej cesty.

C1 Urban Ride je koncept, ktorý na autosalóne v Paríži určite uvidíte. Paríž zároveň môže byť jediným miestom, kde sa s týmto autom stretnete, a to v prípade, že verejnosť koncept neocení.

Ak áno, C1 Urban Ride pofičí do výroby ako namazaný blesk.

Okrem plastových nárazníkov Urban Ride obsahuje aj plátenú otvárateľnú strechu a o 15 milimetrov zvýšený podvozok. V podstate je to presná kópia nemeckého Adama Rocks, s tým rozdielom, že má v občianskom preukaze zapísané Francúzsko a Podkapotou nemá príliš čo ponúknuť. Najvýkonnejší motor by mal byť 1,2 litrový atmosférický trojvalec VTi s výkonom 82 koní. To nie je na malé auto málo, no Adam Rocks sa môže pochváliť prepĺňaním 1,0 litrovým motorčekom s podstatne zaujímavejšími atribútmi.

Ak by sa C1 Urban Ride ujal, Citroen ho ponúkne v 3 i 5 dverovej koncepcii. V čom by mohol na Adama Rocks získať je cena. Tú síce Adam nemá zlú, ale Citroen by ho mohol celkom výrazne tromfnúť.

Ján Hargaš
ZDROJ: Citroen

Komentáre k článku


Stream naživo