2015-05-22 13:56:53
BMW M3 v krikľavej
BMW M3 v krikľavej zelenej
Zdroj: HRE

GALÉRIA: Toto BMW M3 vie ako upútať pozornosť! Krikľavá zelená a úžasné kolesá

Niekedy nepotrebujete extrémny tuning s maximalizovaním výkonu, fóliami a nálepkami. Dá sa to aj takto.

Aktuálne BMW M3 je pravdepodobne jedno z najkrajších áut aké môžete získať. Stačí zvoliť vhodnú farbu a nádherná karoséria svieti ako signálna svetlica v noci. Auto je dravá beštia, ktorej schopnosti vonkajší zjav výborne reflektuje.

Avšak niekomu sériové farby a kolesá nestačia. Snaha odlíšiť sa je väčšia, a tak príde na rad tuning. Lenže načo ešte viac dráždiť benzínový radový šesťvalec v M3? Samozrejme, tí najlepší úpravcovia sa nemusia snažiť veľa, aby výkon 317 kW (431 k) od 5500 do 7300 otáčok a krútiaci moment 550 Nm od 1850 do 5500 otáčok za minútu zdvihli nad magické číslo 500 v prípade výkonu a 600 v prípade krútiaceho momentu. Aj to je cesta, no pre vizuálnu potechu je omnoho lepšou voľbou zmena farby, prípadne bodykit a fajnové kolesá.

Presne takú cestu si zvolil majiteľ tejto M3. Autu zmenil vizáž znížením podvozku, krikľavou zelenou a celé to okorenil 19-palcovými diskami HRE R101 od Hre Performance Wheels.

Nevieme, či dal majiteľ zlepšiť aj sériové výkonnostné parametre, podľa nás to pri M3 ani netreba. Isté je, že takáto farba dokáže vzbudiť rozporuplné emócie a práve to je jej účelom.

Rozpory sa začínajú už len pri správnom označení farby. Keďže pre mňa je daná farba zelená (a bodka), prizval som si na pomoc kolegyne v redakcii. Na výzvu sa ozvali štyri a každá mala vlastný návrh, pričom sa pochopiteľne ani raz nezhodli. Zostalo na mne zapamätať si a vybrať to najvhodnejšie pomenovanie. Na výber som mal neónovú, jedovatú, sýtu, hráškovú, krikľavú, signálnu a ešte približne stovku ďalších odtieňov, prívlastkov a označení. Vybral som si krikľavú, zdá sa mi to ako zlatá, či v tomto prípade zelená stredná cesta. Ak teda máte lepší nápad, pokojne prispejte do diskusie.

Úplne však stačí, ak vyjadríte svoj názor ku kolesám a vhodnosti danej farby pre M3. Podľa nás to vyzerá dosť zaujímavo!

PS: ako bonus pripájame BMW M4 v podobnom odtieni zelenej a s 19-palcovými diskami RC103 v bielej od HRE. Obe mašiny nájdete v galérii.

Ján Hargaš
ZDROJ: HRE, motorward.com

Komentáre k článku


Stream naživo