2021-10-06 19:40:00
Škoda Superb 2023
Škoda Superb 2023
Zdroj: motor1, kolesa.ru, skoda

Takto by mal vyzerať nový Superb

Škoda Superb dostane o dva roky novú generáciu. Modelový rok 2023 sa ukáže azda už budúci rok.

Nové auto už jazdí po cestách, avšak zabalené do obalu auta súčasného. Dizajn zahaleného prototypu teda veľa nepovie, o to viac obrázky, ktoré boli vytvorené podľa nedávno odhalených skíc budúceho Superba. Skice boli zverejnené na Kolesa.ru. Je jasné, že obrázky vychádzajú z kombinácie prvkov súčasnej Octavie so súčasným Superbom, na ktoré boli nalepené mierne inovované prvky zo skíc, aj tak dávajú celkom slušnú predstavu o budúcom dizajne auta. 

Automobil má prevziať dnes typické dizajnové prvky značky vrátane veľkej (podsvietenej) mriežky chladiča typických tvarov, úzke predné svetlomety, zreteľnú líniu na boku karosérie a samozrejme veľkosť, ktorá bude na úplnom vrchole segmentu D. Pravdupovediac tam už je - aspoň ak ide o vnútorné rozmery. Stále je čo zlepšovať, najmä potom, čo na trh prišla štvrtá generácia modelu Octavia. 

Tá sa pokúsila Superbu vyrovnať nielen priestorom, ale aj výbavou a spracovaním. Nový Superb od Octavie odskočí a ako bude konkrétne vyzerať budeme vidieť možno skôr ako o rok. Dnes je isté len to, že sa mu Podkapotu určite nezmestia čisto spaľovacie agregáty. Euro7 potlačí auto bližšie k plug-in hybridným riešeniam, avšak predstava Superba bez naftového motora je z pohľadu dneška skutočne bolestivá. I keď sa predaje postupne posúvajú smerom k vyššej preferencii benzínov a hybridov, nafta je pre Superb stále kľúčová. 

 


AUTOR: © Zoznam/jh
ZDROJ: Motor1, Kolesa.ru

Komentáre k článku


Stream naživo