2014-10-10 12:20:00
Volvo V40 Cross Country
Volvo V40 Cross Country dostalo pohon 4x4, nový motor i prevodovku
Zdroj: Volvo

Volvo V40 Cross Country dostane pohon 4x4. Konečne!

Volvo V40 Cross Country je jedným z drsnejšie pôsobiacich automobilov značky. Určený je aj do veľmi ľahkého terénu, no teraz zvládne aj náročnejšie podmienky.

Ak sa záujemca o Volvo chce pozrieť s autom tejto značky aj mimo spevnených ciest, má na výber modely z rady XC, a to XC60 ako malé SUV, XC70 ako drsné kombi a XC90 ako veľké SUV. Ak má záujem prekonať len zablatenú cestu, prípadne chce auto, ktoré vyzerá drsnejšie, ako bežná verzia, slúži na to V40 Cross Country.

Teraz však V40 Cross Country pridáva výrazné plus k svojim terénnym schopnostiam. Síce výlet mimo cestu na terénnu expedíciu nezvládne, výlet mimo asfalt mu nebude robiť žiaden problém. S pohonom 4x4, ktorý si auto zaslúžilo už pri vstupe na trh dostáva schopnosti zdolať aj rozbahnené lesno-poľné cesty, či šmykľavú námrazu. Na cestách zasa získa väčšiu istotu.

Spolu s pohonom 4x4 pre verziu T5 prináša Volvo aj nový benzínový prepĺňaný motor s výkonom 245 k a s maximálnym krútiacim momentom 350 Nm. Volvo sa okrem slušných dynamických parametrov nového motora z rady Drive-E pýši predovšetkým nízkou hladinou emisií, ktorou predbieha všetkých svojich konkurentov – (BMW X1, či Audi Q3, alebo Mercedes A 4Matic). Hodnotou 149 g/km ich skutočne predčí. K tomu švédska automobilka pribalila aj nový 8-stupňový automat-

Okrem toho Volvo prednedávnom k V40-tke pridalo aj viacero optických vylepšení, medzi ktorými vynikajú 19 palcové kolesá s novým dizajnom a s vylepšenou ochranou zliatinových diskov. Aj tie by mali pomôcť zvýšiť tak potrebnú svetlu výšku. Volvo tvrdí, že by mali v porovnaní s predchodcami aj znížiť hlučnosť.

 

Ján Hargaš
ZDROJ: Volvo

Komentáre k článku


Stream naživo