2018-03-11 04:00:00
Pomáhať a chrániť -
Pomáhať a chrániť - v Rusku

VIDEO: Pomáhať a chrániť aj za cenu vlastného života? V Rusku!

Asi je to ťažké pochopiť, ale naozaj sa môžeme naplnenia časom už otrepaného hesla „Pomáhať a chrániť“ učiť až v Rusku.

Možno je to vďaka tomu, že niektorí policajti nie sú policajtmi iba preto, že si obliekajú uniformu. Sú nimi z presvedčenia a neváhajú nasadiť aj svoj život. Možno je to pod vplyvom opakovaného sledovania obľúbených filmov, keď sa začnú považovať za jeho hlavných predstaviteľov. Možno mal podobný „problém“ aj ruský policajt, ​​ktorý riskoval vlastný život, len aby zastavil vodiča pod vplyvom alkoholu, ktorý sa rozhodol uniknúť. Pri celej akcii si počínal takmer ako robot T1000 z filmu Terminátor.

Vodiča Renaultu Logan kontrolovali v ruskom meste Išim v ťumenskej oblasti. Celé sa to zvrhlo na niečo, čo nikto nečakal. Keď sa policajti začali približovať k vozidlu, vodič sa rozhodol ujsť. Jeden z policajtov to však nemienil akceptovať a naskočil na strmú zadnú časť auta.

Možno si ho ani podgurážený vodič nevšimol, čo by však bolo dosť nepravdepodobné. Druhý policajt ich prenasledoval. Policajt sa na aute pridržiaval ľavou rukou a pravou sa pokúšal rozbiť sklo. Po pár silných úderoch (možno aj so služobnou pištoľou v ruke) sa mu to nakoniec podarilo a dostal sa do auta. Tam spacifikoval vodiča a prinútil ho zastaviť. Zrejme rovnako „jemným“ spôsobom, ako sa dostal do jeho auta.

Táto scéna je akoby vystrihnutá z dobrodružného filmu a veľmi vyvoláva spomienky na legendárny prvý diel Terminátora. V ňom Arnold Schwarzenegger v úlohe stroja T1000 predviedol niečo podobné. Vtedy to boli hlavne filmové triky. Tentoraz bol zásah policajta reálny, pričom naozaj riskoval svoj život. Stačilo totiž, aby vodič prudko pridal plyn, alebo niekoľkokrát prudko zabočil a policajt sa mohol veľmi škaredo poraniť.

Nestalo sa však a podľa správ policajt vyviazol bez zranenia. Vodič nakoniec obišiel veľmi dobre. Obvinili ho iba zo šoférovania pod vplyvom alkoholu a z odporu pri zatýkaní. Mal naozaj veľké šťastie, lebo na opačnej strane zemegule mohol byť už mŕtvy. Tam totiž policajti najprv tasia zbraň, potom strieľajú a až potom sa pýtajú – ak sa ešte majú koho...


AUTOR: © Zoznam/Jozef Vydra
ZDROJ: YouTube

Komentáre k článku


Stream naživo