2015-04-12 12:58:44
Masaker motorovou pílou v
Masaker motorovou pílou v Kanade - s motorovou pílou v ruke ohrozoval cestujúcich v aute.
Zdroj: Karine Cyr

VIDEO: Masaker motorovou pílou – tentoraz v Kanade...

Texaský masaker motorovou pílou je americký hororový film režiséra Marcusa Nispela.

 

 

Ak ste ho videli, asi ste sa na niektorých miestach dokázali naozaj báť. Ani on však nezachytil to, čo prekonalo aj fantáziu tvorcov. Akýkoľvek film je totiž neraz iba odvarom toho, čo prináša život na cestách. Zvykli sme si, že najviac neuveriteľných príbehov na cestách prichádza z Ruska. Je to nielen vďaka rozšíreniu palubných kamier, ktoré zachytia viac prípadov, ale aj vďaka štýlu jazdenia a celkovej úrovne ciest. Aj mentálnej úrovne., lebo na videách zo spomínaných končín neraz vidno, že sa Rusi medzi sebou bijú, strieľajú po sebe, alebo sa inak ohrozujú. No a potom vystavujú svoje správanie na internete s tým, že ľudia majú rozsúdiť, kto mal vlastne v spore pravdu... Zvláštna logika, ešte zvláštnejšie správanie.

To isté možno bez preháňania potvrdiť aj o Američanoch, ktorí zasa „zabávajú“ svet prostredníctvom internetu svojimi útekmi pred policajtmi a podobnými nezmyselnými naháňačkami... Videám z opačnej strany planéty však chýba napätie a prekvapujúci záver, aké nájdete v tých ruských. Teraz sa však objavilo video z opačnej strany planéty, ktoré má všetky znaky napätia až hororu. Pochádza ale z mierne severnejšej oblasti. Z Kanady. Hlavnú rolu si vo videu zahral poriadne naštartovaný majiteľ ešte viac naštartovanej – motorovej píly... Ruskí vodiči sa ešte stále majú čo učiť, veľa učiť...

Ide o formu toho, čomu Američania hovoria „road rage“ (preložené povedzme ako cestná zúrivosť). Vídať  ju hlavne na videách z ruských ciest. Či už ide o „bitky“, streľbu, naťahovanie sa o auto auta so zbraňou, alebo neľútostné odvety, vždy v tom mali prsty Rusi. Ako sme už konštatovali aj oni sa stále majú čo učiť.

Tento prípad sa stal v Kanade, konkrétne vo východne položenom Quebecu počas uplynulej nedele. Viac o ňom vieme iba z rozprávania jednej strany, Alexandra Hermeniera, ktorý zrejme nebude v celom prípade len tak úplne nevinne, ako sa snaží navodiť. Bolo to vraj takto:  Podľa jeho rozprávania išiel Alexander pokojne aj so svojou ženou a dvoma deťmi, keď dotyčného údajne ohrozil iný vodič. Vybral sa preto za ním, aby prečítal značku a nahlásil ho polícii. Ťažko povedať, či je to múdre riešenie, keď máte v kabíne rodinu. Údajne sa cestou za ním dostal do slepej uličky, kde mu druhý vodič zabránil v ďalšej jazde a šiel si to s ním „vydiskutovať“. Príbeh má množstvo trhlín, z videa nie je zrejmé, ako by mal druhý vodič zabrániť mistrovi Hermenierovi pokračovať v jazde. Zdá sa nám dosť nepravdepodobné, že by do takmer nepríčetnosti priviedlo daného vodiča to, že niekto za ním jazdí, prípadne si poznamenáva evidenčné číslo auta. „Saša“ Hermenier zrejme ešte predtým urobil niečo, s čím sa určite nechce pochváliť. Napriek tomu sa správanie druhého vodiča nedá ospravedlniť – vytiahol na Hermeniera a jeho rodinu motorovú pílu. Asi mu s ňou nešiel pochváliť jeho auto.

Na videu, ktoré pôvodne malo slúžiť zrejme na identifikáciu „piráta ciest“, sa objavil primitívny agresor, ktorý si svoju snahu vyrovnať si účty nerozmyslel, ani keď musel vidieť, že sa vyhráža nielen vodičovi, ale aj malým deťom v aute. No a tým sa jeho vystúpenie vôbec nepáčilo, ako máte možnosť počuť so zvukového sprievodu, ktorým deti reagovali na „pána s pílou“.

Cestné šarvátky sú hlúpe a zbytočné, nech sú v akejkoľvek podobe. Najmä podobné prípady pripomínajú základné pravidlo ich riešenia: kto utečie, vyhrá. Púšťať sa do akéhokoľvek sporu s kýmkoľvek kvôli nezmyslu ako je „myšička“ na ceste, je naozaj zbytočné. Nikdy totiž neviete, ako zareaguje „protihráč“ a či napríklad ten druhý vodič nie je povedzme psychicky vyšinutý jedinec vybavený motorovou pílou...

Komentáre k článku


Stream naživo