2013-09-08 13:05:00
Bentley Continental V8s
Bentley Continental V8s
Zdroj: autoblog.com

Bentley predstavil nový Continental GT V8 S. Nový? Tak trošku...

Bentley sa k svojmu S-ku správa ako k úplnej novinke. Avšak „nové“ parametre, ktoré ponúka takmer nepostrehnete.

Starší Continental GT V8 s dvoma turbami je poriadne namakané auto. S výkonom 372 kW (500 koní) a maximálkou 300 km/h sa zaň majitelia vôbec nemusia hanbiť. Bentley však miernou úpravou motora zvýšilo výkon a emisie a spotrebu udržalo na rovnakej úrovni.

Výkon sa posunul z 372 kW na 388 kW (521 koní), akcelerácia z pokoja na 100 km/h sa zrýchlila z 5-tich sekúnd na 4,7 sekundy. Maximálnu rýchlosť uvádza Bentley pri S-ku o 7 km/h vyššiu. Zdá sa vám to slušné? Môžete si byť istí, že takýto decentný rozdiel si všimnete akurát na okruhu, alebo na letisku. A kto by s týmto obrom liezol na okruh? Jeho poslaním je predovšetkým pohodlná, bezpečná a luxusná jazda s pocitom, že pod kapotou vám drieme ozajstná beštia.

Okrem motora sa výrobca pohral aj s podvozkom, pružením a riadením. Podvozok znížil až o... pripravte sa! Jeden centimeter! Pruženie a riadenie prešlo vybrúsením pre intenzívnejší športový zážitok. Zmeny sa dotkli aj vzhľadu. Miernou úpravou prešla predná maska a línie pozdĺž auta. Do interiéru pribudol väčší osem palcový dotykový displej s hard-diskom s 30-timi GB pamäte. Navyše na aute nájdete viacero V8 S znakov, takže každý kto pôjde okolo bude vedieť, že máte najsilnejšie Bentley. A o to tu predsa ide, no nie?

Zdroj: autoblog.com

Jazda s Bentley je určite zážitok a nezáleží na tom, ktorá je to verzia. GT V8 S je však jednoznačne najsilnejšie sériovo vyrábané Bentley, aj keď rozdiel nie je príliš veľký. Kúpiť si auto od tohto výrobcu nemôže každý, zato si každý môže pozrieť príťažlivé predstavovacie video na tento model. Nech sa páči:  

Ján Hargaš
ZDROJ: topgear.com

Komentáre k článku


Stream naživo