2023-08-25 09:00:00
Zdvihák ako výborný pomocník
Zdvihák ako výborný pomocník do každej dielne
Zdroj: priemyselnytovar.sk

Zdvihák ako výborný pomocník do každej dielne

Dielne sú miestom, kde sa rodia nápady a realizujú sa sny.

Sú miestom kde sa mnoho vecí opravuje a tým dostávajú nový život. Ale pri týchto prácach sa veľmi často môžete stretnúť s veľkým problémom – ťažké veci, ktoré potrebujete zdvihnúť, aby ste ich mohli opraviť či servisovať. Ako si s týmto problémom najlepšie poradiť? Môže vám pomôcť samozrejme aj iný človek, ale najlepšie vám pomôže skvelý pomocník, nazývaný zdvihák. V tomto článku sa o nich dočítate viac.

Zdvihák

V dielni je zdvihák neoceniteľným nástrojom. Pomôže vám dvíhať a presúvať ťažké predmety bez zbytočného úsilia. Určite viete, že vlastniť auto, motorku či traktorovú kosačku si z času na čas vyžaduje aj pravidelnú údržbu a servis. No a pokiaľ patríte k tým ľuďom, čo si zvládnu tieto veci urobiť bez pomoci odborníka, zdvihák je zrejme váš najlepší parťák.  Pretože zdvihák na kosačku, auto alebo motocykel je špeciálne navrhnuté zariadenie, ktoré umožňuje bezpečné zdvíhanie, čo výrazne uľahčuje servisovanie a opravy. A vy určite viete, že opravy a servis sú v tomto prípade nevyhnutné, pokiaľ chcete, aby sa vám odvďačili dlhou životnosťou a funkčnosťou.

Existuje niekoľko rôznych typov zdvihákov, napríklad na auto, kosačky alebo motocykle. Taktiež sa tieto zdviháky delia aj na základe mechanizmus, ako napríklad hydraulický, mechanický a podobne. Tak si ich poďme predstaviť.

Zdroj: priemyselnytovar.sk

Zdvihák na motocykel

Čo by ste mali vedieť o tomto type? Zdviháky na motocykle sú takým základným nástrojom na údržbu a opravu motoriek, a to nielen pre nadšencov, ale samozrejme nesmú chýbať ani v profesionálnych dielňach. Ich špecifický dizajn umožňuje jednoduché zdvihnutie motocykla do požadovanej výšky, čo výrazne zjednodušuje prístup k dôležitým častiam, ktoré vyžadujú pozornosť v rámci údržby alebo opravy. S jeho pomocou môžete jednoducho meniť olej, kontrolovať brzdy a vykonávať ďalšie údržbové práce.

Na trhu nájdete viacero typov týchto zdvihákov, od jednoduchých podstavcov, ktoré sa umiestňujú pod zadné alebo predné koleso, až po hydraulické varianty, ktoré sú robustné a delia sa do dvoch základných typov. Prvým je zdvihák s kompresorom. Ten je dosť obľúbený, pretože si s motocyklom hravo poradí bez vašej sily. Na druhý typ už potrebujete použiť silu, pretože, aby ste dostali motocykel do požadovanej výšky, budete musieť pumpovať s pákou, ale nemusíte sa báť, nie je to až také namáhavé.

Zdroj: priemyselnytovar.sk

Zdvihák na auto

Tuto si v prvom rade musíte uvedomiť, že zdvihák na auto by nemal byť len výbavou každej dielne, ale taktiež aj vášho kufra v aute. A ak sa pýtate prečo, je to z jednoduchého dôvodu. Predstavte si, že dostanete defekt. Ako inak by ste na ceste vymenili koleso, pokiaľ by ste nedostali koleso do potrebnej výšky? Ale vráťme sa naspäť do dielne. V prípade, že si chcete zakúpiť zdvihák na auto aj do svojej domácnosti, na výber máte z viacerých možností. Mechanický, hydraulický, nožnicový či elektrický. Nemusíte si nutne kupovať dvojstĺpové profesionálne zdviháky. Na domáce účely vám postačia aj tie menšie. No a ak si chcete vybrať, tak potom zohľadnite niekoľko parametrov: cena, ktorú ste ochotní zaplatiť, nosnosť, výška, hmotnosť, typ mechanizmu, typ konštrukcie, no a v poslednom rade, či ho chcete na profesionálne alebo domáce účely.

Zdvihák na motorovú (traktorovú) kosačku

Ak žijete v dome, tak potom máte na 100% na svojom pozemku trávnik. Pokiaľ však máte veľký pozemok, radšej ste možno investovali do traktorovej kosačky, s ktorou máte trávu pokosenú, v porovnaní s tou klasickou, raz-dva. Ale aj v tomto prípade sa musíte o kosačku poriadne starať. Hlavne čo sa týka jej čistenia. Základnou funkciou zdviháka na traktorovú kosačku je dostať ju do takej výšky, ktorá vám umožňuje vykonávať všetky potrebné opravy a údržbu. Podobne ako u zdvihákov na motocykle, aj tento typ môže byť hydraulický, ktorý funguje na základe kompresora alebo sa zdvíha pomocou pumpovania. Okrem toho sú hydraulické zdviháky určené pre traktorové kosačky vybavené aj kolesami, čo výrazne zjednodušuje manipuláciu s nimi.

Zdroj: priemyselnytovar.sk

Zdvihák je jedným z tých nástrojov, ktoré vám môžu ušetriť veľa času a úsilia v dielni, pri údržbe auta, motocyklu, kosačiek, štvorkoliek a podobne. Ani v jednej dielni by tento šikovný pomocník nemal chýbať. Preto by ste mali investovať do kvalitného zdviháka, ktorý vám bude slúžiť dlhé roky.

 


AUTOR: © Zoznam/jh
ZDROJ: PR Priemyselnytovar.sk

Komentáre k článku


Stream naživo