2023-07-25 09:00:00
VW T-Cross
VW T-Cross
Zdroj: VW

Tlak na kvalitu: vynovený Volkswagen T-Cross prináša kompletne prepracovaný interiér

Po veľmi úspešných prvých rokoch predaja dozrel čas, aby Volkswagen T-Cross podstúpil facelift. A nie len tak hocijaký!

Crossovery a SUV Volkswagenu naozaj idú. Tiguan je najpredávanejším modelom značky vôbec a T-Cross si za svoj krátky život vybralo za svoj vyše 1,2 milióna zákazníkov, čo ho tiež radí medzi najúspešnejšie modely, aké Volkswagen vyrába.

Nový T-Cross si dal za úlohu ešte viac zaujať. Napríklad farbami – do ponuky pribudli tri nové žiarivé odtiene, medzi ktoré patrí aj Grape Yellow na obrázkoch. Ďalšími novými farbami sú krásna modrá a sýta červená. Avšak na to, aby vás nový T-Cross oslovil už zďaleka, nemusí byť žiarivý deň. V noci vás totiž ožiari inak – novým svetelným podpisom vpredu aj vzadu.

Zdroj: VW

T-Cross svieti štandardne už iba LED svetlami, pričom do ponuky sa dostala aj nová generácia LED Matrix svetiel IQ.Light. Zadné svetlá dostali dodatočné diódy aj do pásiku, ktorý prepája telesá zadných svetlometov, takže teraz svieti modelu T-Cross takmer celá šírka zadnej časti okrem výrezu na znak VW. Nový svetelný podpis vzadu má tvar X, čo zdôrazňuje charakter crossoveru praktickej novinky.

Zdroj: VW

Najzásadnejšou novinkou je však interiér. Tu sa, podobne ako pri modeli T-Roc, dizajnéri inšpirovali spätnou väzbou od zákazníkov, ktorí si pýtali kvalitnejšie pôsobiacu kabínu. A dostali ju. Novinka má všade mäkčené materiály a výrazne sa zväčšil aj rozsah čalúnených plôch. Horná časť palubnej dosky má na sebe ozdobné prešívanie. Displej (môže mať uhlopriečku 8 alebo 9,2 palca) sa dostal bližšie k zornému poľu vodiča a je na vrchole palubnej dosky. Pod ním sa nachádza dotykový panel klimatizácie, ktorý poznáme z modelov Arteon alebo Tiguan. Technologicky je na tom T-Cross tiež lepšie, než pred tým. Dostal do vienka najmodernejšiu verziu systému Travel Assist, ktorý umožňuje čiastočne autonómnu jazdu na diaľniciach alebo v zápche.

Zdroj: VW

Praktická stránka modelu T-Cross sa nezmenila a stále patrí medzi najlepšie v segmente. Môže za to vynikajúca variabilita, ktorú zabezpečujú do roviny sklopné a o 14 cm posuvné zadné sedadlá, ako aj predné spolujazdcovo operadlo, ktoré môžete sklopiť dopredu a získať tak priestor na prevoz dlhých predmetov (max 2 398 mm). Batožinový priestor ponúka v základnom usporiadaní objem 385 až 455 litrov podľa polohy zadných sedadiel. Po ich sklopení vznikne priestor s objemom až 1 281 litrov.

Zaujímavou a užitočnou zmenou je zvýšenie maximálneho zaťaženia ťažného zariadenia z 20 na 75 kg. Teraz môžete „na guli“ prevážať aj niekoľko ťažkých ebajkov.

Viac informácií zo sveta značky Volkswagen, najnovšie správy, testy, články a fotografie nájdete na stránke www.volkswagenblog.sk.


AUTOR: © Zoznam/jh
ZDROJ: VW

Komentáre k článku


Stream naživo