2022-05-04 09:00:00
VAM PR
VAM PR
Zdroj: VAM

Každé dodatočné zabezpečenie vozidla, ktoré vysiela signál, je ľahko prelomiteľné

Zlodeji áut ho poľahky špeciálnymi zariadeniami lokalizujú a jednoduchými úkonmi zneškodnia.

Na trhu s dodatočnými zabezpečeniami motorových vozidiel existuje mnoho riešení, ktoré majú ochranu automobilu postavenú na vysielaní alebo prijímaní signálu, či už ide o bluetoothový, rádiový, GPS alebo GSM signál. A to je ich najväčšou slabinou.

Aby boli tieto zabezpečenia skryté pred zrakom zlodejov, sú často schované v rôznych častiach automobilu. Avšak zlodeji disponujú vyhľadávacími zariadeniami, ktoré ich dokážu poľahky lokalizovať a jednoduchými úkonmi deaktivovať každé zariadenie vysielajúce alebo prijímajúce signál.

Na slovenskom trhu je iba jedno zabezpečovacie zariadenie neidentifikovateľné skenermi, čítačkami či rušičkami. Ide o elektromechanické zabezpečenie VAMPIRE Lite, v ktorom nie je žiaden Bluetooth, Wi-Fi, ani iný prijímač či vysielač rádiových systémov. Preto je nemožné identifikovať jeho presné miesta zabezpečenia, čím je prakticky nemožné ho deaktivovať a následne vozidlo ukradnúť.

Zdroj: PR VAM Security

VAMPIRE Lite predstavuje 7-cestný imobilizér, ktorý naraz dokáže blokovať v aute až 7 vecí pod mechanickou kombináciou. Či už je to spojkový pedál, motor, batéria, čo palivová sústava. Kým je špeciálny bezpečnostný kľuč vytiahnutý z auta, šanca odcudziť ho je takmer nulová.

Ďalšou obrovskou konkurenčnou výhodou VAMPIRE Lite je jeho spôsob montáže. V každom vozidle je totiž inštalovaný unikátne. To znamená, že aj keby ste postavili vedľa seba 2 navlas rovnaké autá s týmto zabezpečením, nedokážete ho prelomiť rovnakým spôsobom.

Majte váš automobil chránený pred akýmkoľvek možným spôsobom krádeže, či už zlodeji použijú rušičku signálu, čítačku signálu alebo sa pokúsia o relay attack. Požiadajte o nezáväznú cenovú ponuku na tomto mieste.

 


AUTOR: © Zoznam/jh
ZDROJ: PR VAM

Komentáre k článku


Stream naživo