2013-03-08 17:15:00
Dobrá práca: Vo VW
Prevodovka MQ250 sa vyrába jedine v Bratislave a je najpoužívanejšou v rámci koncernu VW.
Zdroj: VW Slovakia

Dobrá práca: Vo VW Slovakia vyrobili už 6 miliónov prevodoviek

Bratislava 8. marca (TASR) – Spoločnosť Volkswagen Slovakia vyrobila už 6-milióntu prevodovku.

Jubilejnou sa stala 6-stupňová prevodovka MQ250 Štart-Stop. Je určená pre vozidlá postavené na novej modulárnej podvozkovej platforme (MQB) koncernu Volkswagen. Výroba prevodoviek sa začala v bratislavskom závode VW Slovakia v roku 1994. V tom čase sa vyrábalo päť typov prevodoviek, pričom ročná produkcia bola niekoľko tisícok kusov. Dnes prebieha výroba prevodoviek v bratislavskom závode VW SK aktuálne v trojzmennej prevádzke. Podieľa sa na nej spolu 120 zamestnancov z výroby, kvality, logistiky a údržby.

Zdroj: VW Slovakia
Zdroj: VW Slovakia

V súčasnosti sa v Bratislavskom závode vyrába 27 typov prevodoviek. Nosnou časťou výrobného portfólia sú prevodovky so systémom Štart-Stop pre vozidlá platformy MQB koncernu Volkswagen s motormi 1,4 TSI, 1,6 TDI, 1,8 TFSI a 2,0 TDI. Pritom sa 6-stupňová prevodovka typu MQ250 vyrába iba v Bratislave ako na jedinom mieste na svete.
Prevodovky z bratislavského závodu tak putujú na mnohé miesta sveta, do rôznych výrobných a montážnych závodov. Sú určené pre automobily značiek Volkswagen (Golf, Beetle, Scirocco, Eos, Jetta, Touran, Passat CC), Audi (A3, TT), ŠKODA (Rapid, Octavia, Superb), SEAT (Leon, Altea), ktoré dosahujú maximálny krútiaci moment 280 Nm a disponujú výkonom motora do 132 kW.
 


ZDROJ: Volkswagen Slovakia. TASR

Komentáre k článku


Stream naživo