2013-01-06 06:59:16
Škoda pre rok 2013
Viete z kontúr pod plachtami zistiť, čo sa pod nimi skrýva?
Zdroj: skoda.fr

Škoda pre rok 2013 oznámila šesť modelov

Nikto nie je doma prorokom. Platí to aj pre českú automobilku, ktorá niekde tvrdošijne trvá na svojich zásadách, inde prezradí možno aj viac, ako by chcela.

Vo Francúzsku sa objavil veľmi zaujímavý novoročný pozdrav tamojšieho zastúpenia značky Škoda. Na rozdiel od domácich (českých) predstaviteľov značky, od ktorých sa novinári aj verejnosť dozvedajú len neurčité informácie typu: „jeden nový model na každý polrok“ aké zazneli pri prezentácii novej Octavie, vysvitlo, že vo Francúzsku sú oveľa komunikatívnejší. Na svojej stránke pre médiá prisľúbilo francúzske zastúpenie automobilky v rámci želania do nového roka uvedenie šiestich nových modelov. Navyše aj s konkrétnymi termínmi.

Rapid, Octavia a ďalej

Z obrázka v tvare novoročnej pohľadnice je jasné pomerne málo konkrétnych informácií, môžeme len podľa už známych informácií a siluet uvažovať, čo čaká francúzsky trh. Jasné sú len tri modely: v januári už odhalený nový Rapid, ktorý je na našom trhu od začiatku decembra. Nezhoduje sa to časovo rovnako, ako v prípade Octavie, ktorá má byť vo Francúzsku od marca, u nás možno už vo februári. A tretia má byť v júni Octavia Combi, v našich končinách pravdepodobne už od mája. Rovnaký časový ofset, teda posun možnomočakávať aj v prípade troch ďalších modelov, ku ktorým však už chýbajú akékoľvek informácie.

Sherlock Holmes by mal radosť

Pátrajme spoločne ďalej, čo by sa mohlo skrývať pod ďalšími troma plachtami. Nie je to zasa až také ťažké, ako sa na prvý pohľad zdá. Hoci môže Škoda Auto prekvapiť, v auguste by to mala byť už prezradená Octavia RS, s októbri sa Francúzi asi stretnú s facelifotvaným Superbom a na december je pre nich pripravený modernizovaný model Yeti. Napovedajú to hlavne siluety zakrytých vozidiel a presakujúce neoficiálne informácie z automobilky. Môže to byť nakoniec aj inak, nie sú to oficiálne sľuby. Predpokladáme však, že naše domnienky sú pomerne správne. Termíny sa na našom území môžu líšiť.

Komentáre k článku


Stream naživo