2023-03-01 20:30:00
Nahlásil, že mu ukradli
Nahlásil, že mu ukradli auto. Nakoniec bolo všetko inak
Zdroj: Policia Nacional Interior ESP

Ukradli mu auto. Nahlásil to. Dostal poistku. A potom polícia našla toto

Španielska polícia riešila nedávno celkom zamotaný prípad. Prípad krádeže.

Z ktorého sa nakoniec vyvŕbil prípad podvodu. Renault Megane RS Coupe je hot-hatch starý len niekoľko rokov. Súčasná generácia prešla na päťdverovú verziu, dovtedy existovala trojdverová. Nič to neuberalo z jej športovosti. Megane RS minulej generácie bol vo viacerých verziách držiteľom rekordu z okruhu Nurburgring a nepochybne dokázal byť vrcholne rýchly aj na iných okruhoch. Aký bol rekord tohto auta na okruhu v španielsku na okruhu Jarama neviem, ale jeden majiteľ červeného exemplára sa to akiste pokúsil zistiť počas voľných jázd. 

Akurát to prestrelil s rýchlosťou, nezvládol riadenie, trafil bariéru, ktorá ho katapultovala do štrku, urobil pár kotrmelcov a skončil aj s autom na streche. To bolo koncom roka 2021. Video končí dobre - auto je síce na šrot, vodič i spolujazdec z vozidla odkráčali po vlastných. 

V januári 2022 ohlásil majiteľ akéhosi Renaultu Coupe krádež svojho vozidla z ulice v meste Langreo na severe Španielska. Polícia rozbehla pátranie a auto hľadala niekoľko mesiacov, no po vozidle nebola ani stopa. Policajti predpokladali, že vozidlo niekto rozobral na súčiastky a tak pátranie zastavili. Poisťovňa majiteľovi vyplatila 12-tisíc eur z poistky a svet šiel ďalej. Niekomu na polícii však prípad vŕtal v hlave, vo vyplnených údajoch o krádeži niečo nesedelo a veci nabrali rýchly spád, keď policajti našli video, následne ďalšie a aj svedkov z incidentu na okruhu v Jarame v roku 2021. 

Ako by povedali Angličania: Long story short, teda Dlhý príbeh krátko: majiteľ a aj jeho syn (ktorý bol pravdepodobne za volantom v čase nehody) skončili za mrežami za podvod. Okrem odňatia slobody môžu očakávať nejaký ten hovor, či žiadosť z poisťovne... 


AUTOR: © Zoznam/jh
ZDROJ: Policia Nacional Interior ESP

Komentáre k článku


Stream naživo