2016-04-08 12:00:00
Lada vhupsla do protismeru
Lada vhupsla do protismeru

VIDEO: Vodič Lady odbočoval vľavo spoza kamióna. Bol to veľmi zlý nápad

Vodič Lady urobil niečo čo by ste nečakali. Aj keď po takýchto videách človek čaká všeličo.

Odbočovať vľavo v pravotočivej zákrute je zlý nápad. Keď to ale urobíte v rýchlosti spoza kamióna, koledujete si o problém.

Presne to spravil vodič striebornej Lady v Rusku. Odbočoval z hlavnej na vedľajšiu cestu v relatívne vysokej rýchlosti spoza kamióna. Nielenže bola odbočka v miernej pravotočivej zákrute a už to je z hľadiska viditeľnosti dosť veľký problém, vodič odbočoval bez toho, aby sa presvedčil, že v protismere nič nie je, respektíve (veľmi) zle odhadol situáciu. 

Že v protismere niečo bolo a že to skončilo karambolom nemusíme ani písať. Takto si koledovať o nehodu a do rizika tlačiť ešte aj niekoho cudzieho, to chce buď priveľké sebavedomie alebo primalé vodičské skúsenosti. Stačilo ozaj málo na to, aby sa nič nestalo... 

Pritom môže byť šofér Lady ešte rád, že to neskončilo omnoho horšie. Vodič v protismere mal len veľmi krátky čas nato, aby správne zareagoval. Na videozázname z jeho palubnej kamery vidieť, že v prvom okamihu predpokladal, že Lada sa pokúša predbiehať kamión, až o chvíľku na to pochopil, čo druhý vodič chce, zabrániť nehode však nedokázal.

Robiť akýkoľvek manéver na ceste bez toho, aby ste mali výhľad v danom smere je riskantné, rovnako je riskantné spoliehať sa na dokonalú a rýchlu reakciu iných účastníkov premávky. Vyjsť to môže sto ráz, no stoprvý už nie a výsledok môže byť fatálny. 

 

jh

Komentáre k článku


Stream naživo