2015-05-14 04:40:00
Sanitka ako víchor
Sanitka ako víchor

VIDEO: Takto jazdí sanitka v Budapešti. Šialenou jazdou zachraňuje životy!

Ak by ste mali nehodu a čakali na pomoc, boli by ste radi, keby po vás išiel tento záchranár.

Video sanitky z Maďarska sa šíri po internete rýchlosťou blesku. Existuje na to jediný dôvod. Vodič tejto sanitky je jednoducho rýchlejší než ostatní. Jeho šoférska zručnosť, predvídavosť a rýchlosť hraničia s čírym šialenstvom. Lenže zatiaľ čo iní by mohli skúšať jazdiť podobne a možno by aj nemali nehodu, tento chlap vie veľmi dobre čo robí – zachraňuje životy.

Nechceme tým naznačiť, žeby sanitky u nás boli pomalé a vodiči neschopní, to rozhodne nie. Videli sme už mnoho videí z jazdy slovenských záchranných služieb, ktoré naozaj stáli zato. Jazda tejto sanitky je však skutočne extrémna, veď posúďte sami.

Video nakrútené prostredníctvom palubnej kamery zaznamenáva 5 minút a 52 sekúnd jazdy sanitky zo stanoviska na miesto zásahu. Daná sanitka v hlavnom meste Maďarska prešla za daný čas 7,6 kilometra, čo znamená, že priemerná rýchlosť bola viac než 75 km/h. To je na preplnených cestách v úzkych uličkách a v spomínanej hustej premávke naozaj neuveriteľné. Samotná jazda je však ešte neuveriteľnejšia.

Počas nej to niekoľkokrát vyzerá akoby malo záchranné auto už-už nabúrať, či prevrátiť sa, no vždy sa s neuveriteľnou istotou dostane ďalej. Pritom to nie je ani zásluha vodičov, ktorý sa jej nie vždy ochotne vyhnú. Viac ráz sa dokonca ani nemajú kam vyhnúť a napriek tomu sanitka ide ďalej.

Reakcie na internete sú rôzne. Väčšina ľudí vyjadruje obdiv, no nájdu sa aj takí, ktorí jazdu tohto vodiča sanitky považuje za príliš nebezpečnú a riskantnú. Čo si o tom myslíte vy?

jh
ZDROJ: youtube.com

Komentáre k článku


Stream naživo