2015-03-22 04:45:00
Mercedes AMG GT
Mercedes AMG GT
Zdroj: Mercedes AMG

Chcete osemvalcový Mercedes AMG iba za 10 eur? Vážne, dá sa to!

AMG-čko za desať eur? To znie akoby bolo buď úplne na šrot, alebo ako fígeľ, no nie? Na šrot nie je, no fígeľ to tak trošku je.

Nejde totiž tak úplne jednoznačne o vozidlo, i keď treba ozrejmiť, že skutočne ide o Mercedes a skutočne o AMG. Tak v čom je háčik? V ničom. Ide totiž o pero.

Ale nie len tak hocaké pero s vytlačeným logom Mercedes AMG za „peť korun“ z Centrálneho trhoviska. Nie, tu ide o originálne osemvalcové pero, ktoré sa vie kĺzať po papieri minimálne tak rýchlo ako štandardné AMG-čko a vie aj nechať rovnako súvislú pogumovanú stopu a navyše má aj rovnaký zvuk.

Vlastne najmä o ten zvuk ide. Výmysel sa totiž volá Sound Pen, teda Zvukové Pero. Pri aktivácii, stlačení tlačidla, sa totiž ozve originálny zvuk osemvalcového motora Mercedesu upraveného spoločnosťou AMG. A že je to ozaj parádny zvuk si môžete vypočuť vo videu pod článkom.

Existuje hŕba darčekových predmetov, ale pre fanúšika značky ale aj benzínového šialenca, je takéto pero ozaj dobrým námetom na darček. Je to vtipné, zaujímavé a realistické. Navyše sa pri podpisovaní zmlúv, hypoték, šekov, skrátka všetkého toho, na čo pero bežne používate, sa môžete na moment cítiť ako v športovom aute. A to je naozaj na nezaplatenie.

Vlastne nie, má to svoju cenu. Konkrétne 9,90 eura plus poštovné. U nás sa takéto pero kúpiť nedá, no cez internetový obchod Mercedes Classics na tomto linku to možné je a dokonca si môžete vybrať farbu. Síce toto nennesie označenie AMG, ale hlavné je, že tak znie. Iste, nie je to žiadna novinka a predáva sa už nejaký ten pondelok, no je to vtipné a mnohí z nás o takýchto hlúpostiach ešte nepočuli...

Ján Hargaš
ZDROJ: Mercedes

Komentáre k článku


Stream naživo