2014-06-17 15:10:14
Anastasia Tregubova
Anastasia Tregubova okrem Dustera zvláda aj iné stroje
Zdroj: maximonline.ru, tvdiva.ru

VIDEO: Dacia Duster s automatom? Áno! Testovala ho krásna Anastasia Tregubova

Mnohých záujemcov o Dustera odradí skutočnosť, že je k dispozícii iba s manuálnou prevodovkou. Nemusí to tak byť vždy a všade...

Okrem zaujímavej predstavy Dustera s automatickou prevodovkou vás pravdepodobne zaujalo aj meno Anastasia Tregubova. O nej však až neskôr.

V takom Rusku sa Duster ponúka aj s automatickou prevodovkou. Ako to? Lebo Rusko. Záujmy zákazníkov v Rusku sú odlišné od tých na Slovensku, no to nie je dôvod. Aj mnohí Slováci by v Dusterovi radi videli automat a pokojne by zaň priplatili. Tak prečo tam áno, a tu nie? Je to dosť komplexný problém. V podstate však automobilke nič nebráni, aby Dustera vybavila automatickou prevodovkou. Teda bráni – peniaze.

Model s automatom v Rusku sa totiž volá Renault Duster, má iba štyri stupne a spriahnuť ho možno iba s dvojlitrovým benzínovým atmosférickým štvorvalcom. Ten už vplyvom sprísňujúcich sa emisných noriem nie je možné zakúpiť v Európskej Únii. Navyše, spotreba dvojlitra so zastaraným automatom je na Európana príliš veľká a spätná hodnota takého pohonu príliš malá. My chceme jazdiť ekonomicky a zároveň dynamicky. Renault by pokojne mohol vybaviť Dustera aj modernejším automatom, no stálo by to veľa peňazí a takéto auto by mohlo konkurovať napr. modelu Koleos, čo nikto v automobilke nechce. Na automat si tak záujemcovia budú musieť počkať do ďalšej generácie, alebo sa presťahovať tam, kde neplatia také prísne pravidlá ako u nás...

Zdroj: maximonline.ru, tvdiva.ru

Anastasia Tregubova je persóna ktorá viacerým z vás niečo hovorí. Možno ste ju videli na obálkach časopisov, možno ste už zaznamenali, že táto ruská kráska testuje autá. Náš (o dosť menej sexi) test Dustera si môžete pozrieť tu.

Oboje je pravda. Anastasia je modelka/fotomodelka. Už niekoľko rokov sa venuje autám i motorkám a spája v sebe dve veličiny, ktoré k sebe neoddeliteľne patria – ženskú krásu a vôňu benzínu. Miluje autá, motorky, neraz si obliekla pretekársku kombinézu a nie len preto, aby si ju potom mohla vyzliekať... Je šikovná, inteligentná, dobre jej to hovorí a o autách toho dosť vie. Navyše má za volantom šarm, ktorý nám chlapom akosi prirodzene chýba. Práve preto sa jej video testy tešia veľkej obľube a práve preto vám jej najnovší test Renaultu Duster ponúkame. Video je iba v ruštine, ale vzhľadom na to, že sa väčšina z nás Ruštinu učila, v tom nevidím žiaden problém. Podstate povedaného porozumiete aj keď po rusky neviete. A keby nie, video aj tak stojí za to.

Anastasia okrem iného vyzdvihla dobrý podvozok auta – pri teste jej pomáhal profesionálny pretekár, a ten auto riadne vyobracal. Vyzdvihla tiež jeho slušné terénne schopnosti a dobrú výbavu. Za mínus považuje prístup k jednotlivým prvkom výbavy (napr. ovládanie spätných zrkadiel) a ďalšie. Nebudem viac prezrádzať, pozerajte. A ešte niečo: v galérii nájdete druhú stránku tejto pôvabnej milovníčky motorizmu :).

 

Ján Hargaš
ZDROJ: youtube.com, tvdiva.ru, maximonline.ru

Komentáre k článku


Stream naživo