2014-04-03 17:11:15
Cyklista proti novinárovi
Cyklista proti novinárovi

VIDEO: Čo je rýchlejšie? Bicykel alebo Škoda Rapid? Výsledok vás prekvapí!

Kto je rýchlejší? Olympijský cyklistický víťaz na bicykli, alebo motoristický novinár na Škode Rapid? Už tušíte, že to nebude také jednoznačné?

Ak by to bolo naopak, teda že by bol novinár na bicykli a olympijský víťaz v aute, výsledok by bol jednoznačný. Priemerný novinár by na pol ceste skolaboval a do cieľa by ho musela doviesť sanitka... Nuž novinárska práca fyzičku rozhodne nezlepšuje a nemyslím tým len recepcie kam sa chodíme napásť akoby sme v živote nejedli (aj keď je to jeden z dôvodov), ale i to, že ako motoristickí novinári sotva vieme chodiť a aj na záchod si sadáme cez spiatočku...

Mimochodom, áno aj ja som novinár. A čo! :)

Lenže keď sa proti novinárovi v Rapide postaví dvojnásobný olympijský cyklistický víťaz Ed Clansy... Tak...

...aj tak vyhrá auto. Pre pána, veď je to auto! Pod kapotou má síce len benzínový štvorvalec 1,2 TSI s výkonom 105 k, no cyklista za normálnych podmienok nemá šancu, a to bez ohľadu na to ako dobrý je.

Preto treba podmienky trošku upraviť. Ed Clancy a novinár Mat Watson z Autoexpressu sa dohodli, že svoje preteky upravia tak, aby mal šancu aj Ed. Obaja museli spniť jednoduchú disciplínu: po štarte nasadiť na svoje vozidlo (jedno) predné koleso.

Zatiaľ čo Ed všetko spácha v priebehu pár sekúnd, Mat z Autoexpresu taký šikovný nie je (aj keď to zvládne naozaj rýchlo). A čo je dôležitejšie, počas pretekov nesmie prekročiť maximálnu povolenú rýchlosť 50 míľ za hodinu teda cca 80 km/h.

Tak čo, na koho si vsadíte?

Video bolo nahrané na propagáciu Škody Rapid vo Veľkej Británii, no to nič nemení na fakte, že je celkom vydarené a vtipné. Nakoniec, presvedčte sa sami:   

Ján Hargaš
ZDROJ: youtube.com, autoexpress.co.uk

Komentáre k článku


Stream naživo