2013-12-27 03:05:00
Drivemotion Animator
Drivemotion Animator povie za vás, čo ste chceli vyjadriť gestom...
Zdroj: Drivemotion

Gestá už na „komunikáciu“ za volantom netreba. Povedzte to emotikonom!

Prečo sa vôbec namáhať sťahovaním okienka a gestikulovať tak zúrivo, že takmer vypadnete z auta?

Dnes vám už aj v tomto smere pomôže technika. V našich končinách zatiaľ málo rozšírená vec, no keď si namontujete zobrazovač na emotikony, budete určite stredobodom pozornosti. Sú jednoduché, každý im rozumie a vy sa môžete sústrediť na jazdu, namiesto neraz obscénneho gesta.

Vec sa má takto: na zadné okno prísavkou pripevníte diaľkovo ovládaný zobrazovač – a budete určite za hviezdu. Existuje niekoľko druhov zariadenia – originálny Drivemotion je  jednoduchý s prednastavenými piatimi emotikonmi, ktoré môžete prepínať.

Takto môžete ostatných vodičov pochváliť, požiadať ich o niečo, ospravedlniť sa. Existuje však aj pokročilejšia verzia, ku ktorej je aj ovládací softvér, pomocou ktorého si môžete vytvoriť svoje vlastné obrázky. Dokonca pekne animované.

To však môže byť trocha väčší problém, ako sa na prvý pohľad môže zdať, lebo takáto vecička môže rozhodne rušiť vodičov áut za vami. Pohyblivé obrázky ich pripravujú o kusisko pozornosti, ktorej mnohí aj tak nemajú nazvyš a ktorú by inak venovali jazde. Môže sa tak stať, že keď sa zadívajú na odkaz, ktorý im chcete zanechať, pozabudnú sa a skončia v kufri vášho auta. Alebo dokonca aj niekde inde, ak budú odkazy drsnejšie.

Takže je to podľa našej mienky celkom zaujímavá „fičúra“ a dobrý vtip na videu. Ale tam by sa to mohlo skončiť, lebo si nevieme predstaviť, že by si takéto niečo niekto aj naozaj namontoval do svojho auta. Alebo máte na túto „inováciu“ iný názor?

Jozef Vydra
ZDROJ: Drivemotion via Kickstarter, You Tube

Komentáre k článku


Stream naživo