2022-08-16 11:30:00
Škoda Vision 7s
Škoda Vision 7s
Zdroj: Škoda

Vision 7S: Škoda postupne odhaľuje svoje ďalšie EV. Toto bude veľké

Je celkom pravdepodobné, že z dizajnovej štúdie sa neskôr vyvinie väčší kolega modelu Enyaq.

Čisto elektrická štúdia VISION 7S je prvé koncepčné vozidlo značky Škoda, ktoré je formované novým dizajnovým jazykom. Automobilka teraz postupne poodhaľuje interiér vozidla. Pozrieť si môžeme prvé dve skice. Jedna ukazuje pohľad z vrchu, druhá na interiér. Nový koncept a budúce vozidlo má ponúkať minimalistický interiér, veľký priestor a sedenie až pre sedem osôb s tretím radom sedadiel a Simply Clever prvkami, typickými pre značku.

Interiér štúdie má dve rôzne konfigurácie. Jednu pre samotnú jazdu a druhú pre odpočinok. V režime Jazda sú všetky ovládacie prvky v základnej polohe a centrálny dotykový displej je otočený vertikálne, aby počas jazdy optimálne zobrazoval dôležité informácie. Režim Relax možno aktivovať pri nabíjaní alebo pri zastávke na odpočinok. Volant a prístrojová doska sa posunú dopredu a sedadlá v prvom a druhom rade sa posunú dozadu, aby mohli cestujúci sedieť ešte pohodlnejšie. Tento variant ponúka cestujúcim maximálny priestor a komfort.

Skica palubnej dosky ukazuje niekoľko dotykových a digitálnych ovládacích prvkov. Nový dizajn volantu s vertikálnymi priečkami a sploštenou hornou a spodnou časťou by mal zabezpečiť nerušený výhľad na prístrojovú dosku pred vodičom. Pod centrálnou obrazovkou sa nachádza stredová konzola s tromi veľkými otočnými ovládačmi s haptickou odozvou. Tie spolu s dvomi veľkými tlačidlami umiestnenými pod nimi a rolovacím kolieskom tvoria dotykový ovládací panel. Pod týmto ovládacím panelom sa nachádzajú priehradky, kde si cestujúci môžu pripojiť svoje smartfóny a ešte viac si tak prispôsobiť interaktívny zážitok z jazdy.

Svetová premiéra štúdie VISION 7S sa uskutoční 30. augusta. Škoda oznámila svoj nový dizajnový jazyk už na výročnej tlačovej konferencii, ktorá sa konala v marci. Je založený na klasických hodnotách značky ŠKODA, medzi ktoré patrí robustný vzhľad, funkčnosť a autenticita. Vyznačuje sa veľkorysým priestorom, odolnými a udržateľnými materiálmi a aerodynamickým, efektívnym tvarom karosérie..


AUTOR: © Zoznam/jh
ZDROJ: Škoda

Komentáre k článku


Stream naživo