2020-02-07 19:40:00
Kia Sorento 2020
Kia Sorento 2020
Zdroj: Kia Sorento 2020

Nová Kia Sorento sa predstaví v Ženeve

Úplne nová Kia Sorento absolvuje svetovú premiéru na medzinárodnom autosalóne v Ženeve 2020.

Štvrtá generácia vlajkovej lode globálneho SUV od spoločnosti Kia Motors Corporation prichádza fakticky len šesť rokov po premiére tej predchádzajúcej. Tretia generácia je reálne na našom trhu od roku 2016, pred rokom prekonala facelift a už tu máme nachystanú premiéru novej generácie. Dôvodom je prechod na modernejšiu platformu. Sorento patrí medzi najnovšie prírastky obnoveného radu SUV značky Kia. Je to prvý model, ktorý je postavený na platforme Kia pre SUV strednej veľkosti novej generácie. Zdokonaľuje štandardy vo svojom segmente z hľadiska praktickosti a ponúka priestor na rovnakej úrovni ako väčšie vozidlá. Nový model tiež prichádza s prvým využitím hybridného pohonu v modelovom rade Sorento.

Zdroj: Kia Sorento 2020

Nové Sorento chce zaujať nielen najmodernejším stvárnením dizajnového jazyka značky, no tiež priestrannou kabínou a inováciami pri asistenčných systémoch vodiča a funkciami konektivity infotainmentu.

Model Sorento tvorí hlavnú časť globálneho radu vozidiel značky Kia. Od uvedenia na trh v roku 2002 sa na celom svete predalo viac ako tri milióny kusov. Úplne nový model Kia Sorento sa po prvýkrát predstaví 3. marca 2020.


AUTOR: © Zoznam/jh

Komentáre k článku


Stream naživo