2024-04-03 12:39:00
Novinky značky Genesis: Neolun
Novinky značky Genesis: Neolun koncept a Magma
Zdroj: Genesis

Genesis Magma: značka vstupuje do sveta športových áut. Magma štartuje pri GV60

Kórejská značka Genesis uvádza svoj vysokovýkonný koncept menom Magma. Šport a luxus v jednom.

Od začiatku sú v ňom štyri modely, no v budúcnosti plánuje športový variant pre každý nasledujúci model. Magma teda znamená športový variant modelov Genesisu. Do programu Magma Genesis zaradil od začiatku modely GV80 Coupe koncept, G80 Magma Special, X Gran Berlinetta Concept a model GV60, ktorý bude prvým modelom s úpravou Magma aj v sériovej produkcii. Výrazný dizajn podčiarknutý lepším chladením motora a batérií navyše posúva ešte ďalej zreteľná aerodynamika

GV60 v úprave Magma ľahko odlíšite od originálneho modelu vďaka zväčšeným prieduchom vpredu i vďaka výraznému zadnému krídlu. Auto má zväčšené blatníky, má upravenú strechu s plutvami, ktoré zlepšujú účinnosť zadného krídla.

GV60 Magma stojí na 21-palcových aero diskoch, ktoré nielenže sa starajú o lepšie obtekanie vzduchu pri jazde, zároveň zlepšujú chladenie namáhaných bŕzd. V interiéri tiež nájdeme viacero noviniek vrátane škrupinových sedadiel s detailami vo farbe karosérie s koženým čalúnením s kombináciou s panelmi v umelom vlákne. Prešívanie je v Magma oranžovej a v sivej titánovej.

Meno Magma chce značka Genesis posunúť aj do reálneho športu, no úprimne zatiaľ ešte nevie kam a čo bude chcieť postaviť, či sa na tom podieľať. Všetko je zatiaľ otvorené a všetko súvisí nepochybne aj s úspechom na kľúčových trhoch vrátane USA. Genesis je aj v Európe, no zatiaľ sa len relatívne pomaly rozbieha na vybraných trhoch s vybranými modelmi so špecifickým predajným modelom. Časy, keď ste Genesis našli u svojho dílera modelov značky Hyundai tak asi extra skoro nenastanú.

 


AUTOR: © Zoznam/jh

Komentáre k článku


Stream naživo