2023-07-30 11:06:00
Mini prekonáva očakávania
Mini prekonáva očakávania
Zdroj: Mini

FOTO: Takýto displej v aute ste ešte nevideli. Mini odpálilo dekel

Značka Mini bola doteraz len tou milou britskou miniatúrou preberajúcou nemeckú techniku.

To sa ale má zmeniť, pretože aj keď je automobilka pevne spätá z nemeckým BMW a používa jeho techniku, má dovolené predbehnúť svojho vlastníka a tak to značka vzala z gruntu.

Nová generácia modelov Mini je už takpovediac za rohom, do kabíny sme sa však doteraz veľmi nemohli pozrieť. Teraz nám to však Mini umožnilo a vy si spolu so mnou môžete pozrieť každý detail na novej palubnej doske, volante a hlavne na novom displeji infotainmentu, ktorý je v súčinnosti s tradíciou značky úplne guľatý. Má priemer neuveriteľných 240 mm a je kompletne OLED. Je to teda prvý takto veľký automobilový displej používajúci technológiu OLED. Na fotografiách vyzerá akoby bol výsledkom fotomontáže, pretože sa nad palubnou doskou vyslovene vznáša.

Displej okrem svojho tvaru a zobrazovacej techniky a teda výnimočnej ostrosti a farebnosti, ponúkne tiež najnovší operačný systém Mini 9, ktorý je podobne ako BMW iDrive 9 založený na open source Android softe (AOSP). Z fotiek, ktoré nájdete vo fotogalérii tak jasne vyplýva veľká personalizovateľnosť, množstvo zobrazovacích metód, tém a funkcií vratane hier, či sledovania programov. To viete, Mini bude primárne elektromobil, takže v aute budú užívatelia tráviť veľa času a mali by mať možnosť trochu sa pri tej nabíjacej nude zabaviť. Napríklad hraním hier.


AUTOR: © Zoznam/jh

Komentáre k článku


Stream naživo