2021-06-08 14:16:00
Opel Astra 2022
Opel Astra 2022
Zdroj: Opel

Úplne nový Opel Astra prichádza. Tvár menom Vizor a svieža vizáž

Nový Opel Astra opustí americko-európsku platformu a presadne na francúzsko-nemeckú. 

Dizajn a ergonómia Opel, črevá Peugeot (308). Aspoň to sa dnes očakáva od nového modelu Opel Astra. Či Opel prekvapí a aké množstvo vývoja zostáva v jeho rukách, na to si musíme počkať. Isté je, že za vývoj modelu i jeho výrobu plne zodpovedá Rüsselheim. Výroba sa spustí už tento rok. 

Ústredným bodom vonkajšieho dizajnu je maska Opel Vizor, ktorá sa prvý raz objavila na novom modeli Mokka a teraz sa predstavuje v ešte rozvinutejšej verzii. Nová tvár značky sa tiahne cez celú prednú časť vozidla a obsahuje plne integrované technológie, ako sú napríklad mimoriadne úzke svetlomety IntelliLux LED®, ktoré do segmentu kompaktných vozidiel opäť raz prinesú špičkové inovácie. Vzadu, uprostred čistého napnutého povrchu dverí batožinového priestoru, má úplne nová Astra umiestnený štítok so svojím názvom.
Nová generácia digitálneho kokpitu Pure Panel s plne zasklenými plochami by mala evokovať integrovanú masku Opel Vizor s dvoma širokouhlými displejmi, ktoré zobrazujú informácie v horizontálnom formáte orientovanom na vodiča. Fyzické ovládacie tlačidlá sú zredukované na minimum. 
Astra novej generácie bola navrhnutá a skonštruovaná v nemeckom Rüsselsheime a v ponuke bude ako päťdverový hatchback a kombi Sports Tourer. Pokračuje tak v ofenzíve produktov značky Opel a dodáva značný impulz elektrifikácii celého jej produktového portfólia. Viac sa zatiaľ nedozvieme. Musíme počkať, no Opel sľubuje rýchle dávky informácii. 

Dizajn azda najlepšie približuje nový crossover menom Mokka. Prvé úlomky skladačky zvanej Astra a kompletnú Mokku nájdete v galérii. Uvidíme ako sa značke Opel podarí nový vizuál preniesť z crossoveru na hatchback. 


AUTOR: © Zoznam/jh
ZDROJ: Opel

Komentáre k článku


Stream naživo