2020-06-11 18:26:00
Nový Peugeot 308: Nový
peugeot 308 16:9

Nový Peugeot 308: Nový i-Cockpit, nové farby, nové disky

Peugeot 308 práve nadobudol pravdepodobne posledný facelift pred novou generáciou.

Aktualizovaný Peugeot 308 získal niekoľko prvkov, ktoré model udržia svieži až do momentu príchodu novej generácie. Na ňu si budeme musieť počkať.

Ak by sa mi chcelo konšpirovať, napíšem, že facelift súvisí s koronakrízou a s posunom novej generácie modelu. Ale nebudem konšpirovať a nič také nenapíšem... aha, už vlastne...

Peugeot 308 je na trhu už šesť rokov a pri prvom facelifte získal nové motorizácie i nový dizajn. Podstata zostáva zachovaná aj pri poslednom facelifte tejto generácie. Automobil však nadobudol nový i-cockpit, ktorý môžete badať v najnovších modeloch značky ako 208 a 2008. Displej infotainmentu má nový finiš tak, aby reflektoval vývoj smartfónov.

Zdroj: Peugeot

Má nový trojvrstvový modrý lak s názvom Vertigo Blue a dva nové dizajny zliatinových diskov. Výrobca taktiež prekopal ponuku výbav a vytvoril výbavové balíčky pre jednotlivé stupne. Najzaujímavejší je balík dostupný vo vyšších výbavách s označením Black Pack. Ten mení dizajn prednej mriežky chladiča, vizuál Leva, spätných zrkadiel a tiež dodáva nové 18-palcové disky vo farbe Sapphire Black.

Podkapotou sú dostupné tri benzínové a tri naftové motorizácie. 1,2 PureTech s výkonom 110 alebo 130 koní. Pričom druhý menovaný je v ponuke aj s automatickou prevodovkou EAT8.

Naftu zastupujú štvorvalce s objemom 1,5 litra a s výkonom 100 respektíve 130 koní. Druhý motor je taktiež dostupný s osemstupňovým automatom.

Zdroj: Peugeot

Peugeot zároveň pripomína, že v ponuke zostáva naďalej verzia Gti s výkonom 196 kW a s krútiacim momentom 340 Nm. Pripomína, no na stránkach slovenského zastúpenia Gtičko nenájdete. Možno keď sa aktualizovaný model dostane do predaja, ale... No, ako kde.

Výbavové stupne budú už len tri. Active, Allure a GT. Ku každému je možné dokúpiť balík/pack s rovnomenným názvom, ktorý výbavu posunie o polovičnú úroveň vyššie. Čiže Active Pack, Allure Pack a GT Pack. Taký Active Pack pridá elektricky sklopné zrkadlá a hmlové svetlá. Allure Pack zas adaptívny tempomat a bezkľúčové štartovanie. GT Pack zas pridá 18-palcové disky.


AUTOR: © Zoznam/jh

Komentáre k článku


Stream naživo