2019-05-03 13:15:00
AUTOSALON Bratislava 2019
AUTOSALON Bratislava 2019
Zdroj: Jozef Vydra

FOTOGALÉRIA AUTOSALON Bratislava - a k tomu pár premiér

Citröen, Mercedes aj Toyota priniesli do Bratislavy zaujímavé modely, niektoré môžete vidieť premiérovo.

Na výstavisku Incheby je množstvo výstavných premiér. Slovenských, stredoeurópskych a jedna európska. Pozrime sa na niektoré z nich a potom už máte možnosť prezrieť si našu fotogalériu, kde nájdete aj iné, tu nespomenuté modely a vozidlá.

Tohtoročný bratislavský autosalón je výbornou príležitosťou predstaviť slovenskej  verejnosti  aktuálnu modelovú ponuku značky Citroën, ktorej 100 ročnú historickú cestu inicioval geniálny vizionár André Citroën v roku 1919.

Dominantou expozície Citroën je slovenská výstavná premiéra najnovšieho modelu – Comfort Class SUV Citröen C5 Aircross.  V zostave desiatich vystavených vozidiel s logom Citroën na kapote majú svoje miesto v expozícii aj ďalšie vozidlá: limitovaná edícia ORIGINS k 100.výročiu značky.

Citröen C5 Aircross je nové SUV s pružením s progresívnymi hydraulickými dorazmi a exkluzívnymi sedadlami Advanced Comfort, ktoré prinášajú do tejto triedy nevídaný komfort. Novinka má 3 nezávislé rovnako široké sedadlá vzadu, 20 asistenčných systémov a rekordný objem kufra až 720 litrov.

Zdroj: Jozef Vydra

Limitovaná edícia modelov ORIGINS predstavuje komplexnú sériu vyvinutú špeciálne pri príležitosti storočnice značky. Obsahuje modely Citroën C1, C3, kompaktné SUV C3 Aircross, nový model C4 Cactus, modely C4/Grand C4 SpaceTourer a C-Elysée. Edícia Origins sa vyznačuje špeciálnymi farbami a materiálmi s bronzovými akcentmi, ktoré sa odrážajú v znaku Origins since 1919 umiestnenom na karosérii. V expozícii však nechýba ani slovenský Citroën C3, ktorý je bestselerom značky a vyrába sa len na Slovensku a tiež Citröen Traction Avant - ikonický model, vystavený pri príležitosti 100.výročia značky Citröen.

Zdroj: Jozef Vydra

Ppri svojom predstavení v apríli 1934 predstavoval skutočný prelom. Je to posledné vozidlo, ktoré uviedol na trh na sklonku svojho života André Citroën. Na jeho vývoji sa podieľali inžinieri André Lefebvre a dizajnér Flaminio Bertoni. Traction je nižšie a aerodynamickejšie vozidlo ako vozidlá tej doby. Rúca zaužívané vizuálne aj technologické predstavy a stereotypy predovšetkým pohonom predných kolies, ktorý stojí za legendárnym pomenovaním „Traction Avant“. Priniesol množstvo inovácií a bol veľkou inšpiráciou pre celý automobilový priemysel. Je to prvé sériovo vyrábané vozidlo so samonosnou karosériou, s hydraulickými brzdami a s plávajúcim uložením motora pre zníženie vibrácií.

Zdroj: Jozef Vydra

Mercedes má pár noviniek

Spomenieme dve - limitovaným modelom EQC Edition 1886 zdôrazňuje značka s hviezdou svoju predstavu o mobilite budúcnosti, ktorá bude výrazne prekračovať hranice samotných vozidiel. EQC Edition 1886 preto spája mnohé prvky mimoriadnej výbavy s optimálnymi službami v oblasti elektromobility. Mercedes-Benz EQC Edition 1886 sa dodáva výlučne v striebornej high-tech metalíze. Okrem toho si možno všimnúť ďalšie individuálne črty ako napríklad plaketu vo vysokolesklej čiernej farbe so špeciálnym nápisom EQC Edition 1886 na blatníku alebo 20-palcové disky z ľahkej zliatiny s 10-lúčovým dizajnom vo vysokolesklej čiernej farbe s bielymi dekoračnými prvkami.

Zdroj: jh
Zdroj: Jozef Vydra

V interiéri dominuje modro-čierne čalúnenie s imitáciou kože ARTICO/Mikrovlákno DINAMICA. Výnimočnú atmosféru na palube zabezpečujú špičkový zvukový systém Burmester® s priestorovým zvukom a riadenie komfortu ENERGIZING spájajúce rôzne komfortné systémy s cieľom vytvorenia optimálneho prostredia.

EQC je vybavené vodou chladenou nabíjačkou s výkonom 7,4 kW a je tak pripravené na nabíjanie striedavým prúdom (AC) doma a na verejných nabíjacích staniciach. Až tri razy rýchlejšie ako z domovej zásuvky prebehne nabíjanie z nabíjacej skrinky Mercedes-Benz (wallbox). Ešte rýchlejšie možno nabíjať jednosmerným prúdom (DC) s výkonom až 110 kW (súčasť sériovej výbavy). Pre model EQC Edition 1886 sú k dispozícii aj osobitné služby sprostredkované na diaľku a navigačné služby, ako aj digitálna služba nabíjania Mercedes me Charge, ktoré umožňujú prístup k mnohým verejným nabíjacím staniciam. Vodiči modelu EQC Edition 1886 majú vďaka tomu zvýhodnený prístup k európskej vysokovýkonnej nabíjacej sieti IONITY.

Zdroj: Jozef Vydra

Majiteľ dostane spolu s vozidlom aj balík služieb na uľahčenie používania. Servisné balíky zahŕňajú „Údržbu“, „Službu vyzdvihnutia a odvozu vozidla“, „Predĺženie záruky na vozidlo“ či „Dovolenkový balík“. Všetky servisné balíky sú viazané na vozidlo šesť rokov v krajine kde bolo vozidlo prvotne zakúpené a pri predaji prejdú na ďalšieho majiteľa. Prispieva to k zachovaniu hodnoty vozidla.

Druhým modelom značky s trojcípou hviezdou, ktorý má dokonca európsku premiéru je model GLC Coupé, ktorý sme vám už predstavili. Naživo si ho môžete pozrieť na Autosalon Bratislava.

Toyota vsadila na hybridy

Rok 2019 je pre Toyotu výrazným rokom noviniek. Premiéru v Bratislave má nová generácia legendárnej Toyoty Camry a tiež modely C-HR a Yaris v nových limitovaných edíciách. Návštevníci si budú môcť sadnúť za volant aj niektorej z troch verzií novej Corolly, ktorá prichádza ako prvý model automobilky s novým, duálnym hybridným pohonom.

Zdroj: Jozef Vydra

Toyota predstavuje viacero noviniek, ktoré prichádzajú od začiatku roka postupne na Slovensko. V jej stánku si prídu na svoje hlavne fanúšikovia ekologickej a ekonomickej jazdy s hybridnou technológiou. Toyota Camry sa po 15 rokoch vracia do Európy. Vlajková limuzína značky Toyota vo svojej ôsmej generácii je postavená na novej platforme TNGA a s najmodernejším hybridným pohonom štvrtej generácie s 2,5-litrovým motorom a prichádza do showroomov práve v týchto dňoch.

SUV Toyota C-HR je v Inchebe v limitovanej edícii Neon Lime powered by JBL. Unikátna limetová farba karosérie je v kombinácii so strechou a zrkadlami v lesklej čiernej farbe a ďalšími čiernymi prvkami vrátane matných 18“ diskov. Ďalší exkluzívny kus z limitovanej verzie je Yaris First Edition Gold. Je to edícia uvedená pri príležitosti 20. výročia modelu, ktorý prvýkrát predstavili v roku 1998 na Autosalóne v Paríži. Celkový počet áut pre Európu je limitovaný číslom 1998.

Zdroj: Jozef Vydra

Duálny hybridný systém

Nová generácia vozidiel Corolla segmentu C je vo všetkých troch karosárskych úpravách - hatchback, sedan a kombi. Duálny hybridný systém odpremiérovaný práve na novej Corolle plánuje Toyota postupne zavádzať aj do ďalších modelov.

Na bratislavskom autosalóne nebude chýbať ani najnovšia, piata generácia najobľúbenejšieho SUV od Toyoty. Záujemcovia o novú RAV4 si tu budú môcť detailne pozrieť všetky výrazné zmeny od úplne nového hybridného systému Hybrid Dynamic Force až po výrazne zväčšený batožinový priestor – najväčší vo svojej triede. Vyskúšať sa dajú aj  úžitkové vozidlá Proace Verso a Hilux, nechýba off-road Land Cruiser.

Zdroj: Jozef Vydra


Počas trvania bratislavského autosalónu prichádza Toyota aj so špeciálnou akciovou ponukou. K už existujúcim cenovým zvýhodneniam ponúka navyše pri vystavených modeloch aj dodatočný autosalónový bonus. Bližšie informácie sú dostupné na autosalóne, u autorizovaných predajcov Toyota alebo na webových stránkach značky.


AUTOR: © Zoznam/Jozef Vydra

Komentáre k článku


Stream naživo