2020-02-21 15:15:00
Land Rover Defender
Land Rover Defender
Zdroj: JLR

Land Rover Defender sa naučil lietať – pre Bonda

Je najlepším autom, alebo nie? Keby nebol, asi by si nedovolil toľko, ako v najnovšej bondovke.

Mnohí ho zatracujú pre vzhľad, ale kvalita výrobku z Nitry sa prejavila. Automobily použité vo filme patria k prvým ktoré opustili výrobnú linku v novej továrni Jaguar Land Rover na Slovensku. Okrem niekoľkých vizuálnych zmien a zlepšení potrebovali len veľmi malé úpravy svojich úloh na striebornom plátne.

Zdroj: JLR

Nová, v poradí už dvadsaťpäť bondovka sa dostane aj do slovenských kín už začiatkom apríla. Hlavnej úlohy sa opäť ujal Daniel Craig a úlohu záporného hrdinu stvárnil tento raz charizmatický držiteľ ceny Akadémie Rami Malek.

Býva akýmsi nepísaným pravidlom, že filmy s agentom 007 s povolením zabíjať sú plné akcií a prešpikované automobilovými naháňačkami. Ani v prípade najnovšieho filmu i  "Nie je čas zomrieť", ako sa chystaný film volá, nebude výnimkou.

Zdroj: JLR


Jedným z hlavných hrdinov plechových naháňačiek je aj nový Land Rover Defender, legenda medzi vozidlami pre nespevnené cesty. Automobilka sa rozhodla vziať propagáciu svojich vozidiel vo filme naozaj poriadne od podlahy a odovzdala desať kusov áut dvojici skúsených filmárov. Lee Morrison sa vo filme stará o kaskadérske kúsky. Chris Corbould, Oscarom ocenený matador je zasa špecialista na špeciálne efekty.

„Je to skoro štandard, ako by boli vyšli z továrne,“ povedal o filmových Defenderoch kaskadír Jess Hawkins, bývalý „rýchly a zbesilý“ vodič a súčasný pretekár série W. Supervízor špeciálnych efektov a akčných vozidiel Chris Corbould úzko spolupracoval s konštrukčným tímom Land Rover, aby prišiel s definitívnym riešením automobilov.

Zdroj: JLR

Vozidlá, ktoré sa objavujú vo filme, vychádzajú z modelu Defender X v Santorini Black, majú stmavené zadné okná, 20-palcové tmavá disky kolies a profesionálne terénne pneumatiky. Samozrejme tiež potrebné bezpečnostné vybavenie potrebné na kaskadérsku prácu.

Produkčný tím najnovšieho filmu o Jamsovi Bondovi využíval nového Defendera počas nakrúcania v „najextrémnejších terénnych podmienkach“ a auto zanechalo na Morrisona trvalý dojem. „Navrhovanie a koordinovanie akčných sekvencií bondovky vyžaduje nekompromisné myslenie,“ uviedol. „Potrebovali sme nezastaviteľné vozidlo, ktoré by nám pomohlo bojovať proti živlom, strmým klesaniam a križovatkám riek, a preto sme vybrali nového obrancu - Defender. Som ohromený tým, že ochranca je nielen späť, ale aj oveľa lepší!“

Čas na smrť bude šiestym po sebe nasledujúcim filmom s vozidlami Jaguar Land Rover. Dlhodobé partnerstvo sa začalo filmom Die Another Day z roku 2002, keď obidve značky - spolu s Astonom Martinom, ktorý bude tiež vo filme - vlastnil Ford. Teraz sa vo filme objavuje celá plejáda áut. Okrem nového Defendera je to aj Range Rover Sport SVR, Land Rover Series III a Range Rover Classic. Okrem nich sa vo filme No Time To Die objaví aj flotila nie menej ako štyroch rôznych modelov Aston Martin.

Zdroj: JLR
Zdroj: JLR

„Nie je čas zomrieť, je vynikajúci spôsob, ako predviesť schopnosti nového Defendera v najnovšej naháňačke automobilov Jamesa Bonda,“ povedal Richard Agnew, globálny komunikačný riaditeľ spoločnosti Land Rover. „Bolo nesmierne vzrušujúce pokračovať v našom vzťahu so spoločnosťou EON Productions a spolupracovať s ich tímami na veľkolepom pokračovaní.“

Zdroj: JLR


Filmový štáb využil vozidlá pri nakrúcaní scén filmu na dynamické až výbušné (doslova) naháňačky. Nový Defender naozaj nešetrili a nezastaviteľný Defender dokázal splniť svoju rolu i pri tridsaťmetrovom skoku. Každé vozidlo si naozaj absolvovalo svoje kaskadérske kúsky. A bolo jedno, či kvôli tomu musí podstúpiť tridsaťmetrový skok, alebo sa prevrátiť a pokračovať po vlastnej osi. Napriek poškodeniam to Defender zvládol a ukázal, že značka navrhla a vyrobila naozaj odolné vozidlo, ktoré si stojí za svojim menom.


AUTOR: © Zoznam/Jozef Vydra
ZDROJ: Jaguar Land Rover

Komentáre k článku


Stream naživo