2019-09-16 07:00:00
Land Rover Defender LEGO
Land Rover Defender LEGO Technic
Zdroj: lego

Land Rover Defender môžete mať doma skôr, ako ostatní

Očakávaný Land Rover Defender sa verejnosti predstavil na autosalóne vo Frankfurte.

My sme boli na jeho premiére priamo vo výrobnom závode v Nitre. Ak ste fanúšikom značky a modelu, môžete mať doma nový Defender doslova za pár eúr. Len sa v ňom nebudete môcť voziť.

Pri tak výrazne sledovanom aute sa ani nemožno čudovať, že sa dočkalo adaptácie aj v podobe stavebnice Lego. Dánska spoločnosť LEGO, presnejšie jej oddelenie s názvom Technic spolupracuje veľmi často s automobilkami a ich nové výrobky ponúka vo forme stavebníc. Stalo sa to napríklad v prípade modelov Porsche, McLaren a teraz aj Land Rover Defender.

Zdroj: lego
Zdroj: lego

Túto hračku pre veľkých chlapcov si bude možné kúpiť od 1. októbra. Teda skôr, ako sa v showroomoch objavia prvé, reálne vozidlá Land Rover Defender. Môžete sa tak pred známymi pochváliť, že vy už Defendera doma máte...

V škatuli, ktorú si asi kúpi iba zručnejší fanúšik značky a je určená pre vek 11+ je 2573 dielcov. Z nich sa dá postaviť model, ktorý má funkčný pohon všetkých štyroch kolies, prevodovku, trojicu diferenciálov aj kompletné zavesenie kolies.

Zdroj: lego

Karoséria má autentický vzhľad s emblémami značky Land Rover, originálne navrhnuté ráfiky s protišmykovými pneumatikami, odnímateľný strešný nosič s úložným boxom, kôš, rebrík a trakčné rohože, otvárateľné dvere, kapotu a kufor, ako aj detailne navrhnuté vnútro kabíny.

Funkcie zahŕňajú 4-stupňovú sekvenčnú prevodovku, pohon všetkých kolies s 3 diferenciálmi, nezávislé odpruženie na obidvoch nápravách, detailný šesťvalcový radový motor a funkčný navijak. Kabína má detailnú prístrojovú dosku, funkčný volant otáča kolesá, sklopné zadné sedadlá odhalia 4-stupňovú sekvenčnú prevodovku.

Prevodový systém s 2 pákami, ktorý je novinkou pre október 2019 a umožňuje vysoký alebo nízky prevodový pomer, ako aj volič radenia rýchlostí – je to zatiaľ najvyspelejšia prevodovka od LEGO Technic! K dispozícii je olivovo zelená, sivá a čierna farebná kombinácia.

Zdroj: lego

Ak sa nadvihne kapota, odhalí sa detailný šesťvalcový radový motor s pohyblivými piestmi. Po otvorení dverí sa dostanete do detailne navrhnutej kabíny. Po otočení náhradného kolesa namontovaného vzadu sa otvorí kufor auta. Stavebnica obsahuje zbierku autentických nálepiek.

Land Rover Defender, ktorý LEGO v sérii Technic ponúka pod označením 42110, je dlhý 42 cm, na výšku meria viac ako 22 cm a 20 cm na šírku.

Zdroj: lego

Čo za to všetko budete musieť zaplatiť? Pri pohľade na ďalšie modely Lego Technic asi prídete na to, že to nebude celkom lacná záležitosť. Napríklad maximálne detailne prepracované Porsche 911 GT3 RS z roku 2016, ktoré má 2704 jednotlivých dielcov, stálo približne 390 eur. Už nie je k dispozícii. Ale Porsche 911 RSR má 1580 dielikov a stojí 169,99 €.

V tomto prípade to nebude až natoľko finančne náročné, ako pri drahšom Porsche, ale zasa stojí trocha viac, ako model 911 RSR. Možno že po tejto vete si už fanúšikova modelov Defender začali upratovať stôl. Hlavne tí, ktorí budú ochotní zaplatiť 199,99 € za novú stavebnicu.


AUTOR: © Zoznam/Jozef Vydra
ZDROJ: Lego.com

Komentáre k článku


Stream naživo