2014-02-27 15:05:49
Koncept Škoda Vision C
Koncept Škoda Vision C
Zdroj: SKoda

Octavia budúcnosti: Pozrite si oficiálne fotky konceptu Škoda Vision C!

Prvé päťdverové kupé od Škody dostalo oficiálnu podobu. Okrem zaujímavého vzhľadu zaujme aj technikou.

Vision C však nie je len ledabolým dizajnovým cvičením na tému Octavia a spol., je to predzvesť budúceho dizajnového smerovania českej značky.

„ŠKODA VisionC je predzvesťou ďalšej evolúcie dizajnu značky ŠKODA. Symbolizuje vzostup automobilky,“ hovorí Prof. Dr. h.c. Winfried Vahland, predseda predstavenstva spoločnosti ŠKODA AUTO.

Vision C zaujme expresívnym vzhľadom, svojimi krivkami a mimoriadne zaujímavo riešenými svetlami. Auto pôsobí spredu masívne, zboku a zozadu veľmi dynamicky. Na pohľad vyzerá koncept ako štvordverové kupé, no skutočne je päťdverové. Veľké zadné dvere sú veľmi elegantne včlenené do karosérie, takže Vision C na rozdiel od existujúcich bratov a sestier netrpí rozmernejšími zadnými partiami. Práve naopak, vyzerá ako Octavia po liposukcii.

Koncept je založený na platforme MQB, takže nedostatkom priestoru trpieť určite nebude. Čím však pravdepodobne trpieť bude, teda ak by sa dostal do výroby, je nedostatok výkonu. Jeho krivky naozaj vzbudzujú očakávanie prudkej akcelerácie a vysokých rýchlostí, no s motorom 1,4 TSI ide skôr o akceleráciu a rýchlosť bez farbistých prívlastkov. Nuž, je to dať za spĺňanie nových emisných noriem. Vision C totiž už teraz spĺňa normu Euro2020!

Prepĺňaný benzínový mootor 1,4 TSI s výkonom 81 kW (110 k) je konštruovaný pre spaľovanie zemného plynu aj benzínu. Pri prevádzke na zemný plyn spotrebuje vozidlo iba 3,4 kg, resp. 5,1 m3 zemného plynu na 100 kilometrov, čo zodpovedá emisiám CO2 vo výške len 91 g na kilometer. Škoda dokazuje, že aj vozidlá strednej triedy s konvenčným pohonom môžu už dnes dosiahnuť náročné hodnoty emisií CO2, definované v predpise EÚ 2020.

Fotografie nájdete v priloženej galérii.

 

 

jh
ZDROJ: SKoda

Komentáre k článku


Stream naživo