2017-11-27 11:55:00
VW T-Roc
VW T-Roc
Zdroj: VW

Nová Roc(k) star od Volkswagenu: privítajte T-Roc!

Aj vám sa zdá, že Volkswagen v poslednom čase chrlí samé novinky? Je to tak.

S novým malým SUV chce tento krát poriadne rozbúriť pokojné hladiny segmentu malých SUV. Veď je to Roc(k)er!

Obľúbenosť SUV a crossoverov naberá na obrátkach. Nie je ťažké pochopiť, prečo. Vyšší podvozok je lepší kamarát s rozbitými mestskými cestami a vysokými obrubníkmi, ale zároveň o svojich dobrodružných výletoch nemusíte rozmýšľať v reáliách spevnených ciest a môžete sa vybrať na miesta, ne ktoré by ste si s klasickým hatchbackom netrúfli. Najmä ak je k dispozícii aj dobrý pohon 4x4.

Ďalšou výhodou je vyššia pozícia za volantom, ktorú oceňujú najmä ženy, avšak každého poteší lepší výhľad z auta a s ním spojený väčší prehľad o tom, čo sa deje naokolo. Bonusom je príjemnejšie nastupovanie do auta. Volkswagen T-Roc k tomu všetkému pridáva ešte mimoriadne vydarený, emotívny a dynamický dizajn s pre Volkswagen novými prvkami, špičkové bezpečnostné a asistenčné systémy a praktický interiér.

Zdroj: VW
Zdroj: VW

Prvý raz dvojfarebný

Volkswagen T-Roc je po európskych modeloch Touareg a Tiguan zatiaľ najmenšie a najdostupnejšie SUV značky. Napriek tomu, že jeho dĺžka je o 252 mm menšia, než má Tiguan, neznamená, že je to malé auto. Vďaka dômyselne navrhnutému interiéru je praktické a ponúka slušný 445-litrový batožinový priestor. Po sklopení zadných sedadiel je k dispozícii dokonca 1290 litrov.

Zvonku však T-Roc pôsobí kompaktne a dynamicky. Aj so zvýšeným podvozkom je pocitovo relatívne nízky a široký. Jeho športový naturel je možné ešte zvýrazniť kontrastným lakovaním strechy, ktoré je vo Volkswagene dostupné prvý krát. Na výber sú tri farby: čierna, biela a hnedá, pričom lakovanie sa týka aj A-stĺpikov a spätných zrkadiel. Všetko je zavŕšené novou, širokou maskou chladiča s dvojdielnymi svetlami a štýlovými dennými LED svetlami v tvare päťuholníka, obopínajúcimi hmlovky.

Viac displejov

Po otvorení dverí T-Rocu sa vám odkryje pekný a moderný interiér. Ako to dnes býva zvykom, záujemcovia si ho môžu prispôsobiť podľa vlastnej chuti. K dispozícii sú rôzne poťahy sedadiel, dekory palubnej dosky a farebné kombinácie.

Zdroj: VW

Klasické prístroje je možné za príplatok nahradiť 11,7-palcovým digitálnym prístrojovým štítom Active Info Display druhej generácie. Ten je ešte krajší, intuitívnejší a zároveň prehľadnejší, než doteraz. Medzi vymoženosťami v kabíne nechýba palubná Wi-Fi sieť, bezdrôtové nabíjanie smartfónov či kompletná konektivita cez MirrorLink, Apple Car Play či Android Auto.

Bezpečnosť je prvoradá

Rozsiahla bezpečnostná výbava pasuje T-Roc medzi najbezpečnejšie autá vo svojej triede vďaka rozsiahlej bezpečnostnej výbave. Množstvo senzorov, kamier a radarov zabezpečia, že sa T-Roc zrážke buď úplne vyhne (dokonca aj pri parkovacích manévroch), alebo vás na hrozbu upozorní, či zmierni jej možné následky, a to prakticky zo všetkých strán. Ak nemáte radi stresy z preplnených ranných ciest, isto vás poteší, že T-Roc môže byť vybavený aj adaptívnym tempomatom a asistentom pre jazdu v dopravnej zápche. Pre čo najbezpečnejšie jazdné vlastnosti je tu zas precízne vyladený podvozok, dynamické riadenie z Golfu GTI a špeciálny pohon 4x4 s niekoľkými režimami.

Nové SUV od Volkswagenu bude k dispozícii s troma motormi spaľujúcimi benzín (1,0 TSI, 1,5 TSI a 2,0 TSI), a s troma, ktoré obľubujú naftu (1,6 TDI a 2,0 TDI v rôznom naladení). Ich výkonové varianty sú zhodné: 85, 110 a 140 kW.

Objednávkové knihy sú už od septembra otvorené, takže ak zháňate štýlový crossover alebo SUV, určite by ste mali zavítať aj do showroomu Volkswagenu.

PR, platená reklama
ZDROJ: Porsche Slovakia

Komentáre k článku


Stream naživo