2017-02-22 14:00:00
Range Rover Velar
Range Rover Velar
Zdroj: Jaguar Land Rover

Rodina Range Rover dostane štvrtého člena - bude to Velar

Nový prírastok do rodiny Range Rover zaplní miesto medzi modelmi Range Rover Evoque a Range Rover Sport.

Názov modelu Velar je odvodený podľa prototypov Range Rover z roku 1969. Presnejšie sa pôvod mena prémiového SUV datuje do roku 1970. Automobilka Land Rover vtedy uviedla na trh Range Rover. Takmer o polstoročie neskôr sa inovácie prejavili v podobe štvrtého člena rodiny Range Rover, ktorý bude mať svoju premiéru 1. marca 2017.

Elegantne jednoduchý a vybavený najmodernejšími technológiami. To sú hlavné prvky nového modelu Range Rover Velar. Ako povedal o novom modeli hlavný dizajnér Land Rover, Gerry McGovern: „Range Rover Velar nazývame avantgardným. Stelesňuje nový rozmer pôvabu, modernosti a elegantnosti značky. Range Rover Velar zmení všetko.“

Model Velar je určený pre každú príležitosť, pre každý terén, je vyrobený pokrokovými technológiami z unikátnych odolných materiálov. Stelesňuje filozofiu automobilky Land Rover „Above and Beyond“. Je zaujímavé, že pôvod názvu Velar sa datuje späť k prvým prototypom Range Rover v šesťdesiatych rokoch zaujímavým spôsobom.

Zdroj: Jaguar Land Rover

Keď inžinieri Land Rover potrebovali utajiť skutočnú identitu 26 kusov predsériových vozidiel Range Rover, zvolili názov Velar, odvodený od latinského slovesa velare, čo znamená zahaliť alebo zakryť.

Kompletné (aj technické) informácie zatiaľ výrobca tají, dozvieme sa ich, podobne ako ďalšiu podobu auta, najskôr 1. marca 2017.

Jozef Vydra

Komentáre k článku


Stream naživo