2016-11-12 12:30:00
Range Rover Sport downhill
Range Rover Sport downhill
Zdroj: RR

VIDEO Range Rover Sport na najbrutálnejšom lyžiarskom zjazde. Takto lyžuje STIG!

Hovorí sa, že lyžovanie chápe ako jazdu autom dolu kopcom. Volá sa STIG a oficiálne je to šialenec.

Určite si spomeniete na legendárneho „skroteného pretekára“ (nemýliť si so Skrotenou horou) menom Stig. Postavička, ktorá sa za roky v motoristickom zábavnom programe stanice BBC zvanom Top Gear stala legendou. Stigovi stačí mlčať a jazdiť najlepšie ako vie a aj tak má kopce fanúšikov.

Obzvlášť ten jediný Stig, ktorého meno je všeobecne známe – spisovateľ Stig, vlastným menom Ben Collins. Práve jeho si automobilka Land Rover vypožičala, aby poslúžil ako darca tela pri šialenom zjazde po ešte šialenejšej zjazdovke. Nejde pritom o žiadny kopček vhodný na sánkovačku, pre ilustráciu si možno predstaviť Gerlachovský štít. Keď by ste na jeho vrchol postavili 300 metrov vysoký skokanský mostík a na jeho vrchol postavili lyžiara, mali by ste približnú predstavu o tom, ako vysoko začína lyžiarska trasa, na ktorej sa usporadúva pretek s názvom Inferno.

Lyžiari začínajú pekelný pretek na vrchole hory Schilthorn vo výške 2970 m.n.m. Trasa má dĺžku 15 kilometrov a končí pod kopcom v údolí. Takú istú trasu mal Ben Collins a jeho Range Rover Sport s mohutným osemvalcom produkujúcim 510 koní.

Tento „downhill“ mimo sezóny s náročnými a prudko sa meniacimi podmienkami poslúžil automobilke Land Rover na prezentáciu schopností svojho SUV. Počas 5 minút trvajúceho videa je na čo pozerať. Síce video nedosahuje kvalitu a zábavnosť tých z produkcie magazínu Top Gear (alebo Grand Tour), môže vás zaujať.

jh
ZDROJ: youtube.com

Komentáre k článku


Stream naživo