2016-12-06 18:40:00
Mercedes-Benz trieda G
Mercedes-Benz trieda G
Zdroj: mercedes-benz

Trieda G dosiahla nový rekord

Z výrobného pásu v závode Magna Steyr v rakúskom Grazi zišlo ž 20 000 vozidiel Mercedes-Benz Trieda G.

Je to prvý raz, čo sa za jeden rok vyrobilo toľko kusov. Trieda G, ktorá dosiahla tohtoročný výrobný rekord, je okrem toho výnimočná aj v iných oblastiach. Je vybavená viacerými prvkami výbavy „designo manufaktur“, ako napríklad koža designo vyrábaná vo vlastnej dielni a lak v odtieni „designo mystická biela bright“. Biely Mercedes-AMG G63 má kombinovanú spotrebu paliva 13,8 l/100 km, kombinované emisie CO₂ 322 g/km).

„Individualizácia a priebežná technická optimalizácia Triedy G prispievajú k veľkému úspechu pôvodnej ikony terénnych vozidiel, ktorá stále nepozná žiaden kompromis,“ uviedol Dr. Gunnar Güthenke, vedúci produktovej oblasti terénnych vozidiel Mercedes-Benz.

„Výroba 20 000 kusov Triedy G v jednom roku je súčasne dôkazom vysokého dopytu po tomto modeli, a tým aj kvality našich vozidiel, ktorú naši zákazníci oceňujú. Teším sa a som hrdý, že niektorí zamestnanci u nás pracujú od začiatku výroby – už približne 37 rokov.“

Zdroj: mercedes-benz
Zdroj: mercedes-benz

S programom výbavy „designo manufaktur“ bude môcť veterán terénnych vozidiel využívať ešte viac individualizáciu už z výrobného závodu. Zákazníci si svoju ikonu terénnych vozidiel môžu prispôsobiť na mieru svojmu osobnému vkusu. Manufaktúra, ktorá z Triedy G vytvorí jedinečné géčko, sa tiež nachádza v rakúskom Grazi. Či exteriér alebo interiér, či ozdobný šev alebo koža designo – takmer každý detail sa tam vyrába s láskou ručne. S nadšením, vášňou a v remeselnej dokonalosti tu vznikajú unikáty spĺňajúce najvyššie nároky na kvalitu a exkluzívnosť.

Zdroj: mercedes-benz
Zdroj: mercedes-benz

Legendárna Trieda G sa od roku 1979 vyrába na objednávku automobilky Mercedes-Benz v závode Magna Steyr v rakúskom Grazi a naďalej sa teší veľkej obľúbenosti u zákazníkov. Od uvedenia prvého modelu Triedy G prešlo do rúk zákazníkov viac ako štvrť milióna vozidiel.

Zdroj: mercedes-benz

Jozef Vydra
ZDROJ: Mercedes-Benz Slovakia

Komentáre k článku


Stream naživo