2017-08-06 07:10:00
Citroen 2CV Charleston z
Citroen 2CV Charleston z Lega

VIDEO: Chcete nový Citroën 2CV Charleston? Musíte si ho poskladať sami

Legendárne francúzske ľudové auto – „Kačica“ sa dočkalo reinkarnácie.

Má plne funkčný motor, prevodovku a najmä známy geniálny podvozok. Túto vec jednoducho musíte mať. Teda môžete, ale má to háčik... Ak ju naozaj chcete, musíte si ju totiž postaviť!

Je tu ďalšia neuveriteľná stavebnica z najslávnejšej stavebnice sveta. Lego má jednu úžasnú vlastnosť - môžete z neho postaviť čokoľvek. Autá samozrejme nie sú výnimkou. Patria medzi ne aj také, čo majú plne funkčný motor, prevodovku a podvozok. Pritom vyzerajú ako naozajstné. Napríklad aj Citroën 2CV Charleston, známy pod prezývkou Kačica.

Zaujme už na prvý pohľad a každému milovníkovi áut vyčarí úsmev na perách. Toto auto dokáže viac, ako na prvý pohľad vyzerá. Okrem bežných vecí ako sú otvárateľné dvere, kapota alebo kufor na ňom nájdete aj funkčné sklápanie svetiel, zatáčanie prednej nápravy a dokonca aj radenie pákou v palubnej doske, ktorá vedie k naozaj funkčnej prevodovke. Tá vás zasa dovedie k dvojvalcovému motoru. Krásny kúsok na výučbu v štýle: ako veci fungujú...

Takmer úplne dokonalý je podvozok, ktorý dáva tejto kačici hojdavý charakter naozajstnej predlohy, ktorá mala vyhovieť požiadavke na prepravu štyroch farmárov so slamenými klobúkmi na hlave vreca zemiakov cez rozorané pole a ošatky vajíčok, bez toho aby sa cestou rozbilo čo i len jedno.

Páči sa vám tento kúsok a chcete ho mať doma vo vitríne? Nuž, potom bude cesta k nemu trocha tŕnistá. Nemôžete prísť do obchodu a kúpiť si Citroën 2CV z Lega. Jeho stavebnica sa nepredáva. Fanúšik, ktorý má toto dielo na svedomí, však zverejnil kompletný návod na stavbu aj s rozpisom všetkých dielcov stavebnice, ktoré treba kúpiť.

Bude to iste nejaký čas trvať, ale dnes sa už našťastie dajú objednať aj jednotlivé súčasti stavebnice, z ktorej potom poskladáte hoci aj Sochu Slobody... Ak sa vám toto auto naozaj páči, už vieme, čo budete robiť počas dlhých zimných večerov...

Jozef Vydra

Komentáre k článku


Stream naživo