2016-07-26 16:05:00
Lada Vesta Cross
Lada Vesta Cross
Zdroj: Lada Vesta Cross

Lada Vesta Cross bude. Sériovú podobu uvidíme koncom augusta

Lada Vesta Cross bude ďalšou z noviniek ruskej automobilky Lada. Na trhu má byť v septembri

Lada Vesta Cross je model, ktorý sa predstavil takmer presne pred rokom v podobe konceptu na moskovskom autosalóne. Po roku prichádza automobilka so sériovou podobou modelu, ktorú odhalia taktiež na moskovskom autosalóne 24. augusta.

Okrem verzie Cross, ktorá je de facto zdvihnuté kombi s potenciálom konkurovať napríklad Fabii ScoutLine je ohlásená aj štandardná verzia Vesta kombi. Či naozaj bude a či sa dostanú obe na trh ešte do konca roka zostáva ako vždy v prípade Lady neisté. Nakoniec, ruský automobilový trh čelí vážnym problémom a Lada sa predstavením svojich nových modelov v Európe zatiaľ iba vyhráža.

Lada Vesta Cross ale nebude mať pohon všetkých kolies ako by si najmä európski zákazníci želali, rovnako nemá v pláne naftovú verziu. Podkapotou by sa mal objaviť základný benzínový atmosférický štvorvalec, skloňuje sa najmä nová motorizácia s objemom 1,8 litra vyvinutá špeciálne pre ruský trh. Zaujímavá by mohla byť verzia poháňaná zemným plynom – túto možnosť má čoskoro získať základná 1,6-tka.

Model Vesta Cross vo svojom stanovisku potvrdil nový šéf ruskej spoločnosti AvtoVAZ Nicolas Moore.

Zdroj: Lada Vesta Cross

jh

Komentáre k článku


Stream naživo