2020-07-07 11:50:00
Puma Raptor
Puma Raptor
Zdroj: Kleber Silva

Čo sa stane, keď skrížite Ford Ranger Raptor s Fordom Puma? TOTO!

Ford má dnes dva modely, ktoré azda najviac dráždia pozornosť motoristických fanúšikov.

Jedným z nich je športová verzia pikapu Ranger s názvom Raptor. Včera som zverejnil jeho videotest. Je to šelma, o tom netreba pochybovať. Šelma, ktorej najlepšie svedčí bahenný kúpel, piesčitá cesta, duny, skoky, kamene...

Puma je šelma tiež. Akurát, že orientovaná viac do mesta. Opätky, terasky, sukničky, kávičky...

Je to typická kompaktná mestská crossover šelmička. Podkapotou má turbotrojvalec a elektromotor a jazdí ako z praku vystrelená.

Čo ak by sa ale niekde na pol ceste medzi mestskou džunglou a lesným brodom stretli tieto dve šelmy? Padli si do oka a na benzínke zažili krátke vzplanutie? Čo by sa narodilo o takých 9 mesiacov? A zavolal by ešte?

Nad tým sa zamýšľal bloger a dizajnér Kleber Silva a obrážtek zverejnil na behance.net.

Zo spojenia dvoch šeliem od modrého oválu by vzniklo toto. Puma Raptor. Puma s brutálnym postojom, vysokou svetlou výškou, terénnymi pneumatikami a ochranou spodnej časti. Taká Puma by musela mať pohon všetkých kolies a Podkapotou motor s objemom presne na pol ceste medzi 1,0 Ecoboost a 2,0 biTurbo TDCi. Takže to vychádza na 1,5 Ecoboost, trojvalec, ktorý sa dá nájsť Podkapotou Fiesty a Pumy ST. Najlepšie s elektromotorom, aby aj ľadový medveď zdieľal moje nadšenie.

 


AUTOR: © Zoznam/jh
ZDROJ: behance.net

Komentáre k článku


Stream naživo