2016-05-04 04:15:00
Magori z Ruska
Magori z Ruska

TOP VIDEÁ šialencov z ruských ciest. Hokejoví fanúšikovia, na týchto pozor!

Majstrovstvá sveta v hokeji v Rusku sú za dverami. Ak sa chystáte, nezabúdajte, že tam majú aj takýchto šialencov.

Rusko, tak ako každá iná krajina má svojich cestných šialencov. Kým o tých našich sa dozvieme až keď je obvykle neskoro, o ruských vieme skôr. Je to vďaka skutočnosti, že drvivá väčšina automobilov v Rusku má palubné kamery. Majú ich preto, lebo záznam z kamery možno využiť pri dokazovaní viny a neviny. Rusi však videá radi posielajú na internet a ten je takýchto videí plných.

Práve vďaka palubným kamerám a ich zverejňovaní na internete sa ruská polícia môže dostať k dôkazom i k cestným pirátom skôr ako keď je už neskoro a môže si na šialencov na cestách posvietiť. Azda preto ruské ministerstvo vnútra zakúpilo pre políciu niekoľko Octavii RS obsadených špeciálnymi jednotkami OMON, aby strážili poriadok na uliciach v Moskve. A prípadných vinníkov potešili hneď dvakrát - najprv výpraskom, potom aj pokutou.

Lenže majstrovstvá sveta sa nekonajú len v Moskve, ale aj v Petrohrade.


Mohlo by vás zaujať: Cígerov tím sa vraj podobá Fínom


A práve tam možno naraziť na vodiča červeného VW Chrobák, ktorý v aute nosí palicu a nebojí sa ju použiť.

Ak by bol v Petrovom meste a v Benátkach východu jediným šialencom, našim hokejistom a fanúšikom nehrozí takmer nič.

Lenže šialencov majú Rusi na cestách naozaj dosť a pritom vôbec nemusia jazdiť na aute. Veru, aj do Ruska prišla móda zjazdov na longboardoch a tiež si vyžiadala svoje obete - zopár odrenín a vybitý dych ako v tomto prípade.

V Rusku majú takmer identické pravidlá cestnej premávky ako u nás. S tým rozdielom, že v obci je možné jazdiť 60 km/h, mimo obce 90 km/h a na diaľnici maximálne 110 km/h. Nejde pritom len o notorických ignorantov zákona a dopravných predpisov. V tomto prípade vodič nešiel cez plnú čiaru, ani neprekročil maximálnu povolenú rýchlosť. Urobil iba takú maličkosť: nedal prednosť protiidúcemu vozidlu:

Poviete si, že dobre, cez cesty budem prechádzať opatrne. Ale nebezpečenstvo nehrozí len na cestách a priľahlých chodníkoch. Nebezpečné môže byť aj parkovisko. Najmä ak sa opitá vodička, ktorá sa práve háda s manželom cez telefón, rozhodne vybúriť si zlosť nie na manželovi, alebo mobilnom telefóne, ale na okolitých autách – a pritom poškodí 17 „nevinných“ vozidiel. Ale ževraj sa manželia zmierili a všetko sa na dobré obrátilo.

Ale ktovie, či obdobné zmierenie medzi mužom a ženou možno hľadať aj v nasledujúcom prípade. Keď žena rozbije čierne BMW 7 takýmto neuveriteľným spôsobom, začnete mať podozrenie, že ju doma nepochvália.

Viete, keby sme sa nenachádzali v Strednej Európe, mohli by sme machrovať aké máme v porovnaní s Rusmi bezpečné cesty a že tu nič nehrozí. Lenže hrozí, neviete dňa ani hodiny, kedy vás naberie auto a pokojne môžete byť na chodníku. Video z takejto hroznej udalosti sa ale len málokedy dostane na svetlo sveta. Avšak deje sa aj také ako v prípade študentov, z ktorých jeden zahynul pod kolesami kamióna.

Nech už budete Majstrovstvá sveta sledovať priamo v Rusku v Petrohrade alebo v Moskve, či budete túto hokejovú udalosť roka sledovať z pohodlia domova, či obľúbeného pohostinstva, vedzte, že na cestách je nebezpečno stále. A to bez ohľadu na to ako dopadnú zápasy našich reprezentantov, prítomnosť alkoholu v krvi nezodpovedných vodičov môže byť vysoká hocikedy.

PS: Pre tých, ktorí majú dojem, že sa obúvame iba do ruských vodičov, máme pripravených aj zopár videí z tej „druhej“ krajiny. Áno, aj v USA sú na cestách šialenci, tak ako u nás, či v Rusku.

Obvykle majú ale vo videách spoza oceánu prsty aj policajné zložky. V tomto prípade napríklad policajt skopol motorkára a dolámal mu (asi krehké) kosti. Naopak, v prípade vyobrazenom vyššie sa zasa policajti prezentovali dlhou naháňačkou, ktorá skončila hromadným karambolom.

 

jh

Komentáre k článku


Stream naživo