2015-06-04 17:01:49
Cez Slovensko za 5
Cez Slovensko za 5 dní
Zdroj: Škoda auto

Najväčšia charitatívna akcia Cez Slovensko na bicykli za 5 dní vyvrcholí už zajtra!

Už zajtra vyvrcholí najväčšia charitatívna akcia na Slovensku - Cez Slovensko na bicykli za 5 dní.

Od pondelka 1. júna navštevuje pelotón nadšencov s podporou známych osobností mnoho slovenských miest a obcí. Spoločnými silami poukazujú na potrebu pomáhať hendikepovaným ľuďom a ich rodinám, ale aj sociálne slabým v odľahlých častiach Slovenska. Podporu projektu zajtra na bicykli osobne vyjadrí na trase Nová Lesná – Poprad aj prezident Slovenskej republiky Andrej Kiska.

1. júla v Trenčíne odštartoval 8. ročník podujatia Cez Slovensko na bicykli za 5 dní. V rámci najväčšej športovej charitatívnej akcie na Slovensku vytvoria hendikepovaní ľudia spolu so známymi osobnosťami spoločenského života jeden tím cyklistov a spoločne vybranou trasou plnia svoje poslanie. Počas týždňa zastaví pelotón v 24 mestách a obciach, kde účastníci pomôžu vopred vybraným ľuďom. Organizátorom podujatia je občianske združenie Parasport24, ktoré sa venuje organizácii rôznych projektov na podporu hendikepovaných osôb.

Podujatie v piatok 5. júna podporí aj prezident Slovenskej republiky Andrej Kiska, ktorý sa na bicykli k pelotónu pripojí od 10:30 do 12:00 na trase Nová Lesná – Poprad.

Podporu osobnou účasťou vyjadrili viaceré známe osobnosti, akými sú napríklad majster sveta v ľadovom hokeji Richard Lintner, herečka Bibiana Ondrejková alebo hudobníci zo skupiny Polemic, ktorí zahrajú na poslednej zastávke pelotónu v Spišskej Novej Vsi.

Hlavným partnerom organizátora podujatia, občianskeho združenia Parasport24 je od tohto roka spoločnosť Škoda Auto Slovensko. Značka už viac ako štyri roky prináša riešenia pre rozvoj dopravnej mobility osôb so zdravotným postihnutím a ich integráciu prostredníctvom projektu Škoda Handy ZŤP. Tentorok sa aj preto spoločnosť stala partnerom Parasport24 a najväčšej charitatívnej cyklistickej akcie na Slovensku – Cez Slovensko na bicykli za 5 dní.

 „S projektom Škoda Handy ZŤP dlhodobo pomáhame zdravotne postihnutým ľuďom viesť plnohodnotný a aktívny život. Preto vidíme veľký význam v spojení s podujatím OZ Parasport24, prostredníctvom ktorého môžeme osloviť ľudí naprieč celým Slovenskom a oboznámiť ich s projektom Škoda Handy ZŤP. Nadšenie organizátorov a partnerov, podpora osobností, mimoriadne pozitívna energia a ušľachtilá myšlienka v pozadí robia z podujatia Cez Slovensko na bicykli za 5 dní niečo výnimočné. Všetkých ľudí srdečne pozývam, ak ste to ešte neurobili, príďte podporiť tých, ktorí to naozaj potrebujú,“ hovorí Ing. Karel Sklenář, konateľ spoločnosti Škoda Auto Slovensko.

jh
ZDROJ: SKoda

Komentáre k článku


Stream naživo