2023-04-13 10:45:00
Cesta II. triedy v
Cesta II. triedy v okrese Kežmarok je zrekonštruovaná
Zdroj: TASR - Adriána Hudecová

Rekonštrukcia cesty zo Šenkvíc do Modry a do Pezinka potrvá do júna

Bratislavský samosprávny kraj (BSK) pokračuje v komplexných rekonštrukciách regionálnych ciest, ktoré majú vodičom priniesť vyšší komfort aj bezpečnosť.

 Informoval o tom predseda kraja Juraj Droba. Podľa BSK by mala nedávno začatá rekonštrukcia cesty zo Šenkvíc do Modry a do Pezinka potrvať do júna.

"Na rok 2023 má Bratislavský kraj v investičnom pláne rekonštrukcií ciest a mostov zahrnutých 23 úsekov ciest druhej a tretej triedy a šesť mostov. Celková hodnota dosiahne 23 miliónov eur," priblížil Droba.

Rekonštrukcia cesty III/1046 Modra – Šenkvice a III/1086 Šenkvice – Pezinok sa začala technológiou recyklácie za studena na mieste. "Práce sa robia súčasne na obidvoch úsekoch a doprava je jednosmerne vedená v smere Modra – Šenkvice – Pezinok," poukázala hovorkyňa BSK Lucia Forman. Obchádzková trasa vedie cez Pezinok, Vinosady, Modru, Šenkvice a Vištuk.

Rekonštrukcia ciest v okolí Šenkvíc ovplyvní podľa BSK aj premávku niektorých spojov. Výluka sa týka liniek 539 a 545. "Bratislavská integrovaná doprava odporúča cestujúcim prestúpiť z vlakov na nadväzné autobusy smer Modra v Pezinku alebo využiť spoje linky 539 s odchodmi zo Šenkvíc v časoch o 14.40 h, 15.40 h, 16.40 h a 17.40 h," spresnila hovorkyňa. Doplnila, že vplyvom dlhšej obchádzkovej trasy budú spoje linky 539 premávať do Modry a následne ďalej do Častej s meškaním.


AUTOR: © Zoznam/jh
ZDROJ: TASR

Komentáre k článku


Stream naživo