2023-03-06 11:53:00
Zápcha na Seneckej ceste
Ilustračné foto

Pre stavebné práce na Slaneckej ceste bude v Košiciach zmenená doprava

Pre stavebné práce na Slaneckej ceste v košickej mestskej časti Nad jazerom dôjde k zmene organizácie dopravy.

Pre stavebné práce na Slaneckej ceste v košickej mestskej časti Nad jazerom dôjde od utorka (7. 3.) k zmene organizácie dopravy na križovatkách pri obchodnom centre a na križovatke na Ulici Pri Krásnej. Pri obchodnom centre budú autá jazdiť po náhradnej komunikácii z cestných panelov. Križovatka na Ulici Pri Krásnej bude úplne uzavretá a vodiči sa do tejto lokality dostanú cez Golianovu ulicu. Mesto Košice o tom informuje na svojej webstránke.

Ako informovali zástupcovia zhotoviteľa spoločnosti Doprastav, mesta, mestskej časti Nad jazerom, Okresného úradu Košice a ďalší na kontrolnom dni, ktorý sa uskutočnil v uplynulých dňoch, rekonštrukcia Slaneckej cesty plynule pokračuje budovaním cestnej kanalizácie, montážou uličných vpustí, ukladaním štrbinových žľabov a budovaním konštrukčných vrstiev vozovky. Napredujú podľa nich aj práce na ľavom moste cez Myslavský potok, v týchto dňoch sa osádzajú ložiská na oporách mosta a robí sa izolácia za oporami mosta.

Podľa zástupcov Doprastavu, na niektorých stavebných objektoch aktuálne evidujú sklz niekoľko dní pre technologické postupy, ktoré si vyžadujú stále klimatické podmienky.

"Presmerovanie dopravy na nové jazdné pruhy – na pravú stranu Slaneckej cesty v smere do Krásnej, je naplánované na začiatok mája. Stavba v oboch jazdných profiloch bude podľa zhotoviteľa hotová na jeseň tohto roka," uvádza radnica.

V najbližších dňoch začnú aj práce súvisiace s náhradnou výsadbou stromov za 361 vyrúbaných topoľov, ktoré rástli popri Slaneckej ceste a museli ustúpiť jej rozšíreniu. Za vyrúbané stromy bude na území mesta vysadených spolu 774 kusov rôznych druhov drevín v ôsmich lokalitách na pozemkoch mesta.

"Minulý rok sa v rámci náhradnej výsadby vysadilo 468 stromov v troch lokalitách na Sídlisku KVP. Celková cena za vysadenie všetkých stromov predstavuje sumu 460.757 eur," dodáva mesto.


AUTOR: © Zoznam/jh
ZDROJ: TASR

Komentáre k článku


Stream naživo