2022-12-23 11:22:00
Alfa Romeo Giulia SWB
Alfa Romeo Giulia SWB Zagato
Zdroj: Alfa Romeo

FOTO + VIDEO: Alfa Romeo GIULIA SWB Zagato - unikátne kupé

Alfa Romeo za ostatnú cca dekádu postavila hneď niekoľko unikátnych kupé.

Dve z nich boli limitované. Najprv tu bolo fantastické 8C, z jeho úspechu ťažilo 4C. Teraz je tu ešte jedno. Avšak je tak veľmi limitované, že ide len o jeden kus. Jedinečné ručne postavené auto vzniklo na základoch sedanu Alfa Romeo Giulia Quadrifoglio. Úpravy boli rozsiahle. Okrem kompletne prepracovanej karosérie stojí auto aj na kratšom rázvore, takže stratené zadné dvere vôbec nechýbajú a dizajn je akoby od začiatku bez nich. Predná maska nesie typickú mriežku chladiča Alfa Romeo a typické sú aj "trojité" predné svetlá. 

Podkapotou vrčí 2,9 litrový V6 motor s výkonom 398 kW (540 k) a s krútiacim momentom 600 Nm. Výkon zodpovedá charakteristike, ktorú toto SWB dosahuje - GTAm úroveň, avšak narozdiel od modelov GTAm má manuálnu prevodovku. 

Auto je celé postavené na zakázku pre zberateľa. Je to unikát stvorený pri príležitosti stého výročia prvej spolupráce medzi karosárskym štúdiom Zagato s Alfa Romeo. Prvým spoločným projektom bol v roku 1921 model Tipo G1, toto auto začalo vznikať práve v roku 2021. 

 


AUTOR: © Zoznam/jh
ZDROJ: Motor1

Komentáre k článku


Stream naživo