2022-12-12 11:30:00
Škoda Superb v Číne
Škoda Superb v Číne

Z vrcholu až na dno. Škoda padá a zvažuje odchod z najväčšieho trhu

Škoda zvažuje odchod z čínskeho trhu, rozhodne na budúci rok

Takto pred desiatimi rokmi bola Škoda v Číne hviezdou. V roku 2013 médiami preletela správa, že za šesť rokov na tomto trhu česká automobilka predala vyše milión kusov vozidiel a rástla ďalej. Chcela stavať nové závody, rozširovať ponuku modelov. Akurát to nepomohlo a Číňania začali viac a viac veriť zlepšujúcim sa domácim značkám.

Dnes česká automobilka Škoda Auto uvažuje o odchode z čínskeho trhu. Konečné rozhodnutie padne na budúci rok. Uviedol to nemecký týždenník Automobilwoche, ktorý citoval šéfa automobilky Klausa Zellmera. Informovala o tom agentúra Reuters.

"Konkurencia je na tomto trhu mimoriadne silná, takže budeme spolu s čínskym partnerom v spoločnom podniku uvažovať o tom, ako mienime ďalej postupovať," povedal Zellmer. Ako dodal, ak firma nechce rozbíjať svoju energiu, musí preskúmať všetky možné scenáre a následne sa rozhodnúť. 

Škoda Auto, ktorá je súčasťou nemeckého koncernu Volkswagen, sa môže nakoniec rozhodnúť, že autá bude v Číne iba predávať a s produkciou na tomto trhu skončí, dodal Zellmer, podľa ktorého by sa spoločnosť chcela viac zamerať na indický trh. Materská firma Volkswagen sa k informáciám v Automobilwoche nevyjadrila.

 

AUTOR: © Zoznam/jh
ZDROJ: TASR

Komentáre k článku


Stream naživo