2022-08-12 14:30:00
Zápcha na Seneckej ceste
Ilustračné foto

V Komárne sa od pondelka začne rozsiahla oprava miestnych komunikácií

V Komárne sa začína rozsiahla oprava miestnych komunikácií.

Stavebné práce sa spustia v pondelok 15. augusta. V rámci nich sa zrekonštruuje 15 ulíc, cesty a priľahlé chodníky. Nanovo sa vybuduje aj jedna priesečná križovatka a jeden kruhový objazd. Celková investícia dosiahne viac ako 4,15 milióna eur bez DPH. Informovala o tom Simona Tančáková, hovorkyňa spoločnosti Eurovia SK, ktorá je realizátorom diela.

Rekonštrukčné práce sú rozdelené do 15 stavebných objektov. Predmetom prác bude predovšetkým obnova povrchu ciest a chodníkov. Niektoré úseky však prejdú kompletnou rekonštrukciou, ktorá bude pozostávať napríklad z výmeny verejného osvetlenia, vybudovania nového odvodnenia vozovky či realizácie nových konštrukčných vrstiev vozovky a chodníkov. Križovatky Elektrárenská cesta - Tabaková ulica a okružná križovatka na uliciach Priateľstva - E. B. Lukáča sa vybudujú nanovo a stavebné práce tam budú zahŕňať aj prekládku inžinierskych sietí.

Na jednotlivých úsekoch sa vymení povrch vozoviek a chodníkov s celkovou rozlohou viac ako 47.000 štvorcových metrov. "Viac ako 42.000 štvorcových metrov z toho bude tvoriť povrch ciest a takmer 5000 štvorcových metrov povrch chodníkov. Najväčšia plocha, viac ako 11.000 štvorcových metrov, sa obnoví na ulici Platanová alej,  najmenšia, s rozlohou 625 štvorcových metrov, na Sústružníckej ulici," skonštatovala Tančáková.

Rekonštrukcia sa uskutoční na uliciach 29. augusta - Slnečná, Elektrárenská cesta, Svätojánska - Cintorínsky rad, Jazerná - Hlboká, Platanová alej, Narcisová, Hradná, Priateľstva, Tabaková - Vnútorná okružná - Športová, Sústružnícka, Dunajská, Podzáhradná a Lesná.

V súvislosti s opravou komunikácií dôjde aj k dopravným obmedzeniam. Počas stavebných prác budú všetky ulice prejazdné v obmedzenom režime a bude na nich platiť čiastočná uzávera. V priebehu budovania nových úsekov sa doprava v zmysle projektov dočasného dopravného značenia presmeruje na obchádzkové trasy.


 

AUTOR: © Zoznam/jh
ZDROJ: TASR

Komentáre k článku


Stream naživo