2021-10-19 01:00:00
Cesta na Rohožník opäť
Cesta na Rohožník opäť otvorená
Zdroj: TASR - Pavel Neubauer

Bratislavský kraj sa pustil do rekonštrukcie regionálnych ciest

BSK sa pustil do rekonštrukcie regionálnych ciest, opraviť chce 14 úsekov.

Bratislavský samosprávny kraj (BSK) sa pustil do rekonštrukcie regionálnych ciest. Tento rok by mal opraviť 14 úsekov v okresoch Malacky, Senec a Pezinok. Vo svojom rozpočte na to vyčlenil okolo 5,5 milióna eur. Opravy ciest II. a III. triedy sa nezaobídu bez čiastočných obmedzení dopravy, kraj preto vodičov žiada o trpezlivosť a ohľaduplnosť. TASR o tom informovala hovorkyňa BSK Lucia Forman.

"Mohli sme rozbehnúť významné opravy regionálnych ciest, ktoré už boli veľmi potrebné. Cestné komunikácie opravujeme v každom okrese, pričom niektoré úseky sú už hotové. Vynovené komunikácie bezpochyby prispejú ku komfortnejšej a bezpečnejšej doprave v kraji," skonštatoval predseda BSK Juraj Droba.

Dokončená bola napríklad oprava cesty II/502 v Doľanoch či revitalizácia vozovky v intraviláne obce Slovenský Grob (cesta III/1084). Obnovené bola tiež cesta III/1107 Zohor – Láb, cesta III/1095 Kaplna – Báhoň i cesta III/1080 zo Šenkvíc do Vištuku.

Začalo sa s revitalizáciu cesty II/501 v obci Rohožník, práce sa rozbehli aj v obci Kostolište, kde sa revitalizujú cesty II/503 a III/1114 smer Gajary. Práce by mali byť dokončené koncom budúceho týždňa. Ďalšie práce prebiehajú aj na ceste II/502 v Modre.

Koncom októbra sa v Seneckom okrese začne realizovať najdlhší úsek revitalizácie cesty II/503 Hrubý Šúr – Senec. V prípade dobrého počasia by sa mali práce spustiť aj na iných kratších úsekoch okresu Senec. V novembri je naplánovaná revitalizácia cesty II/502 vo Svätom Jure, cesty III/1015 v Marianke, cesty III/1108 Stupave či cesty II/503 v Malackách.

Cesty II. a III. triedy v Bratislavskom kraji spracuje Správa ciest Bratislavského samosprávneho kraja (SC BSK).

 

AUTOR: © Zoznam/jh
ZDROJ: TASR

Komentáre k článku


Stream naživo