2021-07-25 07:00:00
Prešov nový úsek i
Ilustračné foto
Zdroj: TASR - Milan Kapusta

Prešov čaká od zajtra ďalšie výrazné obmedzenie dopravy

Od pondelka bude tunel Bôrik na D1 v smere na Prešov neprejazdný.

Tunel Bôrik na diaľnici D1 bude v smere na Prešov od pondelka 26. júla neprejazdný. Úplná uzávera potrvá do stredy 4. augusta. Ako TASR informovala Eva Žgravčáková z oddelenia komunikácie Národnej diaľničnej spoločnosti (NDS), dôvodom je obnova ochranného náteru sekundárneho ostenia tunela.

"S mimoriadnou úplnou uzáverou pravej tunelovej rúry tunela Bôrik je potrebné počítať od pondelka 26. júla od 7.00 h do stredy 4. augusta do 7.00 h. Diaľnica D1 bude čiastočne uzavretá od križovatky Mengusovce po križovatku Poprad, západ v úseku km 314,75 –  km 323,00," konkretizovala s tým, že doprava bude vedená po obchádzkovej trase od diaľničnej križovatky Mengusovce po ceste prvej triedy I/18 odklonom cez mesto Svit.

Podľa Žgravčákovej je cieľom obnovy ochranného náteru zlepšenie svetelných podmienok v tuneli. NDS naplánovala realizáciu prác s ohľadom na vhodné klimatické podmienky. Trvanie uzávery má zodpovedať rozsahu a nevyhnutnému technologickému postupu prác. "Počas uzávery, ešte pred samotnou realizáciou obnovy náteru, budeme musieť demontovať, presunúť a prekryť technologické vybavenie tunela a zariadenia, ktoré zasahujú do plochy obnovovaného náteru," priblížila s tým, že následne sa pristúpi k vysokotlakovému otryskávaniu betónových povrchov, kontrole kvality podkladu, úprave betónového povrchu sanačnými maltami a samotnej aplikácii náteru. Ten má byť nanesený na 9000 štvorcových metrov. Uzavretú tunelovú rúru spustí NDS do prevádzky po vykonaní funkčných skúšok všetkých opätovne nainštalovaných technologických zariadení.

 

AUTOR: © Zoznam/jh
ZDROJ: TASR

Komentáre k článku


Stream naživo