2021-03-26 01:00:00
Nehoda Michalovce zastávka
Nehoda Michalovce zastávka
Zdroj: KR PZ Košice

Máte Michalovce v malíčku? Pozor, aby ste nespôsobili nehodu

Polícia vyzýva vodičov, aby v Michalovciach nejazdili po pamäti.

Polícia vyzýva vodičov, aby v Michalovciach nejazdili po pamäti. Dôvodom je úprava radenia a osadenie svetelnej signalizácie pri rekonštrukcii križovatky ulíc Sládkoviča – Partizánska – Hollého. Informovalo o tom košické krajské policajné riaditeľstvo na sociálnej sieti.

"Pred križovatkou bolo osadené zvislé trvalé dopravné značenie, ktoré informuje na viacpruhovej ceste o potrebe včasného zaradenia sa do jazdných pruhov pred križovatkou. Taktiež bolo upravené vodorovné značenie - smerové šípky, ktoré vyjadrujú spôsob radenia do jazdných pruhov a prikázaný smer jazdy cez nasledujúcu križovatku alebo odbočenie vo vyznačenom smere," informuje polícia. Zároveň však podotýka, že pravdepodobne z dôvodu použitia nekvalitnej farby je aktuálne vodorovné značenie ojazdené.
Policajti tiež pripomínajú, že zasvietený doplnkový signál zelenej farby v tvare šípky doľava umiestnený v protiľahlom rohu križovatky znamená, že premávka protiidúcich vozidiel je zastavená signálom červenej farby v tvare plného kruhu a vodič môže odbočiť vľavo.

AUTOR: © Zoznam/jh
ZDROJ: TASR

Komentáre k článku


Stream naživo