2021-01-23 01:00:00
Dopravné obmedzenia Bratislava
Dopravné obmedzenia
Zdroj: FOTO TASR – Jakub Kotian

V Košiciach budú cez víkend ďalšie dopravné obmedzenia

Cez víkend budú pre výrub na Slaneckej ceste ďalšie dopravné obmedzenia

Aj v tretej etape výrubu stromov na Slaneckej ceste v Košiciach čakajú počas nasledujúceho víkendu motoristov a cestujúcich mestskou hromadnou dopravou (MHD) dopravné obmedzenia. Ako magistrát informuje na svojej webovej stránke, výrub by sa mal realizovať od križovatky Slanecká - Napájadlá až po križovatku Slanecká – Rovníková so zabezpečenou priechodnou križovatkou pri obchodných centrách.

Obmedzenia budú platiť od soboty (23. 1) 7.00 h do nedele (24. 1.)  18.00 h. V nedeľu by sa malo pristúpiť k výrubu pri električkovej zastávke Važecká v blízkosti obchodného centra Važec. Z tohto dôvodu bude obmedzený prístup motorovými vozidlami na parkovisko pred ním.
„V čase výrubu bude vylúčená električková doprava v celom úseku medzi zastávkami VSS, križovatka – Važecká. Prevádzku MHD na celom sídlisku Nad jazerom budú počas tohto víkendu v čase od 7.00 h v sobotu až do 18.00 h v nedeľu v plnom rozsahu zabezpečovať autobusy,“ uvádza mesto s tým, že premávať budú po obchádzkovej trase od odbočky v križovatke Slanecká – Dneperská s pokračovaním po Čingovskej, Ždiarskej a v križovatke Rovníková – Slanecká sa opätovne napoja na Slaneckú cestu. Pre cestujúcich v oboch smeroch budú zriadené dočasné autobusové zastávky na Ladožskej a Rovníkovej ulici. Bližšie informácie sú dostupné na webovej stránke Dopravného podniku mesta Košice (DPMK).
Čo sa týka motoristov, tí budú musieť namiesto časti Slaneckej cesty využiť obchádzkovú trasu po Čingovskej a Ždiarskej ulici. Rovnako ako autobusy sa na Slaneckú cestu napoja v križovatke s Rovníkovou, kde bude vypnutá cestná svetelná signalizácia.
Výrub, pre ktorý dochádza k dopravným obmedzeniam, súvisí s chystanou výstavbou štvorprúdovej komunikácie na Slaneckej ceste za viac ako 20 miliónov eur, s ktorou sa má začať tento rok. Počas rekonštrukcie cesty má dôjsť k výrubu 381 zo 430 stromov, ktoré sa tam nachádzajú. Magistrát chystá náhradnú výsadbu.
Obmedzenia v doprave v rôznych úsekoch majú trvať počas víkendov v uvedených časoch do 28. marca.
 

AUTOR: © Zoznam/jh
ZDROJ: TASR

Komentáre k článku


Stream naživo