2020-12-11 01:00:00
Ulice Kalinčiaková a Odborárov
Ilustračné foto
Zdroj: Ján Hargaš

Bratislava testuje na vybraných miestach parkovacie senzory

Mesto Bratislava testuje na vybraných miestach parkovacie senzory.

 

Ide o pilotný projekt a na základe priebežného vyhodnocovania výsledkov samospráva rozhodne o jeho ďalšom rozširovaní. TASR o tom informovala hovorkyňa Bratislavy Katarína Rajčanová.

Senzory nainštalovali na Uršulínskej, Blagoevovej a Velehradskej. Postupne začínajú so zberom dát a odosielajú informáciu o tom, kedy vozidlo prišlo, respektíve odišlo. "Dáta nám pomôžu sledovať obsadenosť a využívanosť vybraných parkovacích miest a pomôžu nám vyhodnotiť účinnosť a vhodnosť nastavených pravidiel parkovania," priblížila Rajčanová. Keď bude samospráva vedieť, ako sú jednotlivé parkovacie miesta využívané, môžeme napríklad meniť dĺžku povoleného parkovania, či časové rozpätie, v ktorom tieto pravidlá platia.
Obyvateľom prinesú senzory možnosť skontrolovať si na diaľku cez internet, či sú parkovacie miesta voľné alebo obsadené. "Vo vybraných lokalitách bude možné využiť aj službu navigácie na dané parkovisko cez mobilné navigačné aplikácie," poznamenala Rajčanová.
Pilotný projekt vznikol spoluprácou inovačného tímu, tímu parkovacej politiky a mestskej polície v rámci mestského laboratória.

AUTOR: © Zoznam/jh
ZDROJ: TASR

Komentáre k článku


Stream naživo