2020-11-24 00:44:00
Rekonštrukcia panelovej cesty I/65
Ilustračné foto
Zdroj: TASR-Erika Ďurčová

Prešovský kraj opraví cesty v okresoch Poprad, Svidník a Humenné

PSK zrealizuje rekonštrukcie ciest Poprad – Starý Smokovec, Hudcovce – Topoľovka z eurofondov.

Prešovský samosprávny kraj (PSK) zrealizuje prvú etapu rekonštrukcie úseku cesty Poprad – Starý Smokovec, cesty od hranice okresu Svidník po Mičakovce a úsek Hudcovce – Topoľovka z eurofondov. PSK na tento účel získal nenávratnú finančnú podporu z Ministerstva pôdohospodárstva a rozvoja vidieka (MPRV) SR vo výške približne 7,6 milióna eur. TASR o tom informovala Ivana Ondriová z oddelenia komunikácie a propagácie Úradu PSK.

"Na úseku cesty II/534 Poprad – Starý Smokovec v prvej etape opraví Správa a údržba ciest (SÚC) PSK za pomoci nenávratného finančného príspevku vo výške takmer 4,6 milióna eur 3,07 kilometra ciest. Súčasťou stavby bude rekonštrukcia mostov nad Velickým a Červeným potokom a tiež rekonštrukcia dláždených priekop a kanalizácií," uviedla Ondriová s tým, že projekt predpokladá zlepšenie podmienok cestnej dopravy pre obyvateľov a návštevníkov regiónu Prešov, Poprad a Vysoké Tatry.

Rekonštrukcia cesty II/534 Poprad - Starý Smokovec slúži podľa jej slov na napojenie priľahlých miest Poprad, Vysoké Tatry a obcí v západnej časti kraja. Taktiež sa na ňu pripájajú návštevníci Vysokých Tatier.

"Rekonštrukciou cesty II/556 okresná hranica Svidník – Mičakovce sa zlepší dopravná mobilita v okrese Svidník. SÚC PSK z eurofondov vo výške viac ako 1,3 milióna eur zmodernizuje 1,64 kilometra ciest. Rekonštrukcia sa bude týkať aj troch mostných objektov a jedného klenbového priepustu," doplnila Ondriová.

V Humenskom okrese SÚC PSK opraví s podporou viac ako 1,7 milióna eur viac než kilometrový úsek cesty II/558 Hudcovce – Topoľovka. Cesta zabezpečuje prepojenie okresov Prešov, Vranov nad Topľou a Humenné v území rekreačnej oblasti Domaša. Taktiež poskytuje dostupnosť k súvisiacim sociálnym, turistickým a rekreačným službám. Zároveň slúži k napojeniu priľahlých obcí.

PSK podpísal zmluvy na modernizácie zmienených úsekov ciest v uplynulých dňoch. Začiatok rekonštrukčných prác v okresoch Poprad, Svidník a Humenné sa predpokladá v lete 2021.


AUTOR: © Zoznam/jh
ZDROJ: TASR

Komentáre k článku


Stream naživo